Νοέμβριος.. ξεκινάνε τα χειμερινά σπορ, αλλά και τα χειμερινά φαγητά. Η παρουσία φασολάδας στο μενού αποτελεί δείγμα ότι οι θερμοκρασίες έχουν αρχίσει να είναι αισθητά χαμηλότερες.
Η φασολάδα αποτελεί αναμφισβήτητα ελληνικό πιάτο αν και τα φασόλια δεν κατάγονται από την Ελλάδα. Τα φασόλια έχουν καταγωγή τη Λατινική Αμερική. Αυτό δεν εμπόδισε όμως η φασολάδα να αποτελεί εθνικό μας πιάτο, με το οποίο αντιμετωπίσαμε τις κακουχίες του προηγούμενου αιώνα και την έλλειψη κρέατος. Για να διαβάσετε τη θρεπτική αξία των φασολιών αλλά και όσα πρέπει να προσέξετε κατά το μαγείρεμά τους, πηγαίνετε στο ακόλουθο Link