Δελτία Τύπου

Supplement Awards 2024

08 Οκτωβρίου 2024
81 Προβολές
3 λεπτά να διαβαστεί
supplement awards

Την Τετάρτη 02 Οκτωβρίου, στο Συνεδριακό Κέντρο Εθνικής Ασφαλιστικής, πραγματοποιήθηκε η Τελετή Απονομής των Supplement Awards 2024 από τη BOUSSIAS events, με στόχο να αναδείξει και να επιβραβεύσει την καινοτομία στα συμπληρώματα διατροφής, τις πρακτικές, τις υπηρεσίες, τις ενέργειες μάρκετινγκ, και ταυτόχρονα να προβάλλει την επιστημονική εγκυρότητα των προϊόντων διατροφής και υγείας με στόχο την ασφάλεια αλλά και ποιοτική επιλογή των καταναλωτών.

Περισσότερα από 200 υψηλόβαθμα στελέχη του συγκεκριμένου χώρου, εκπρόσωποι Φορέων, Πανεπιστημίων, Επαγγελματίες καθώς και εκπρόσωποι Τύπου, βρέθηκαν στην Τελετή Απονομής, επικροτώντας την καινοτομία και την ποιότητα των βραβευμένων υποψηφιοτήτων των εταιρειών οι οποίες παράγουν και εμπορεύονται συμπληρώματα διατροφής και επιδιώκουν να ενθαρρύνουν την γνωστοποίηση των προϊόντων διατροφής και υγείας, προάγοντας ταυτόχρονα τα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά και κατ’ επέκταση την καλή υγεία και το ευ ζην.

best supplement all winners

Συνολικά, διακρίθηκαν 13 εταιρείες συμπληρωμάτων διατροφής από ένα ευρύ φάσμα υποψηφιοτήτων πάνω σε όλες τις κατηγορίες των βραβείων.

Πιο συγκεκριμένα, Βραβείο απέσπασαν οι εταιρείες: 3D PHARMACEUTICAL, Bausch & Lomb, BIOSTILE, EALLOS AE, Natures Plus, Nestlé Ελλάς, OFET GROUP OF PHARMACEUTICAL COMPANIES (UNI-PHARMA), OFET GROUP OF PHARMACEUTICAL COMPANIES (INTERMED), OLONEA, PHARMALEAD VITORGAN, Ταrget Phαrmα HEALTHCARE, Vitus Pharma και ΓΡ. ΣΑΡΑΝΤΗΣ Α.Β.Ε.Ε..

Επίσης, η υποψηφιότητα η οποία κατέκτησε την υψηλότερη βαθμολογία στο σύνολο των κατηγοριών αποσπώντας το Platinum Βραβείο ήταν η ΣΕΙΡΑ OUROMANOZ της OLONEA.

pharmacy awards solgar

Η βραδιά όπως πάντα κορυφώθηκε με την απονομή των μεγάλων βραβείων της χρονιάς, των Grand Awards, όπου η Nestlé Eλλάς αναδείχθηκε SUPPLEMENT COMPANY OF THE YEAR και οι Natures Plus και SOLGAR® κατάκτησαν την διάκριση SUPPLEMENT BRAND OF THE YEAR.                       

Η βραδιά των βραβείων ξεκίνησε με τον χαιρετισμό της Άννας Μαρίας Παπίρη, Wellness Editor – Author, Co-Founder Wellness Project, BOUSSIAS events, η οποία μεταξύ άλλων ανέφερε: «Ο χάρτης των συμπληρωμάτων διατροφής διευρύνθηκε και αυτή τη χρονιά. Tο μέγεθος της παγκόσμιας αγοράς συμπληρωμάτων διατροφής αποτιμήθηκε σε 177,5 δισ. δολάρια ΗΠΑ το 2023 και προβλέπεται να αυξηθεί με ένα σύνθετο ρυθμό ανάπτυξης CAGR 9,1% από το 2024 έως το 2030. Η ζήτηση στην Ευρώπη αναμένεται να αυξηθεί με CAGR 7% από το 2024 έως το 2030. Με έμφαση μεταξύ των ευρωπαίων καταναλωτών στη δυσανεξία στη λακτόζη και τη παχυσαρκία που έχουν αυξήσει τη ζήτηση για προβιοτικά προϊόντα υγείας. Ο τρόπος ζωής και οι αλλαγές στα διατροφικά πρότυπα των καταναλωτών είναι μεταξύ των βασικών παραγόντων που οδηγούν την κατανάλωση παγκοσμίως. Στη χώρα μας υπολογίζεται ότι η συγκεκριμένη αγορά εμφανίζει άνοδο της τάξης των 8%-10% και  ανέρχεται πάνω από 125 εκατ. ευρώ, επιτυγχάνοντας σημαντικούς ρυθμούς προόδου ενώ έχει προοπτική για περαιτέρω ανάπτυξη. Αξίζει να επισημάνουμε ότι για την χρονιά που πέρασε το 2023, το μεγαλύτερο ποσοστό των σκευασμάτων έχει διανεμηθεί μέσα από τα φαρμακεία».

Στην συνέχεια, η Δρ. Ρενάτα Μίχα, Πρόεδρος Κριτικής Επιτροπής των Supplement Awards, Κλινική Διαιτολόγος/ Διατροφολόγος, Αν. Καθηγήτρια Διατροφής του Ανθρώπου στο Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και στο Πανεπιστήμιο Tufts της Αμερικής, Ιδρύτρια του Food For Health., άφησε το δικό της ξεχωριστό στίγμα στην βραδιά με το μήνυμά της αναφέροντας: «Είναι μεγάλη μου χαρά να παρευρίσκομαι σε αυτή τη γιορτή για τα συμπληρώματα διατροφής, όπου η επιστήμη συναντά την καινοτομία. Η εκδήλωση αυτή, υπό την εξαιρετική διαχείριση της για 4η συνεχόμενη χρονιά, αναδεικνύει τις καλύτερες πρακτικές, τις νέες ιδέες και τα προϊόντα που προάγουν την υγεία και την ευεξία. Η διοργάνωση των βραβείων σηματοδοτεί μια εποχή όπου η σημασία της υγείας και της ευεξίας έχει ενισχυθεί στη συνείδηση του κοινού περισσότερο από ποτέ. Ο κλάδος των συμπληρωμάτων διατροφής είναι ένας από τους πιο αναπτυσσόμενους και ανταγωνιστικούς κλάδους στην παγκόσμια οικονομία.

Αν αναλογιστούμε λοιπόν ότι σχεδόν όλοι μας έχουμε λάβει συμπλήρωμα διατροφής κάποια στιγμή, αντιλαμβανόμαστε πόσο σημαντικό είναι να παράγονται προϊόντα που είναι ασφαλή, αποτελεσματικά και βασίζονται σε στέρεες επιστημονικές αρχές. Για να ωφελείται ο καταναλωτής και μακροπρόθεσμα η δημόσια υγεία. Η κρίση των υπό βράβευση συμπληρωμάτων βασίστηκε στην ολοκληρωμένη και εμπεριστατωμένη αξιολόγηση της κριτικής επιτροπής, που απαρτίζεται από εξαίρετους επιστήμονες και τους οποίους ευχαριστώ θερμά. Τα βραβεία που δίνονται απόψε δεν αναγνωρίζουν απλά την επιτυχία, αλλά και το πάθος, τη δέσμευση και το όραμα πίσω από κάθε καινοτομία. Κλείνοντας, θα ήθελα να απευθύνω θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της διοργάνωσης, και σε όλες τις εταιρείες των οποίων τα συμπληρώματα διατροφής ξεχώρισαν».

marios diaitologos

Τέλος, χαιρετισμό στην τελετή απονομής απεύθυνε ο Ευάγγελος Μανωλόπουλος, Πρόεδρος του ΕΟΦ, Καθηγητής Φαρμακολογίας στην Ιατρική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, ο οποίος μεταξύ άλλων επισήμανε: «Είμαι ευτυχής που βρίσκομαι απόψε εδώ σ’ αυτή τη σημαντική εκδήλωση για τον χώρο του φαρμακείου και των συμπληρωμάτων διατροφής. Σήμερα βραβεύονται οι καλύτεροι και ελπίζω η εκδήλωση αυτή μέσω της ανάδειξης καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών, να βοηθήσει στην βελτίωση της εικόνας της συγκεκριμένης αγοράς αλλά και στην καλύτερη υγεία όλων μας».

Το μη διαγωνιστικό μέρος της βραδιάς ολοκληρώθηκε με την απονομή των τιμητικών βραβείων για τα Supplement Awards 2024, όπου o Δρ. Βασίλειος Ντουρτόγλου, παρέλαβε τιμητικό βραβείο για την συνολική προσφορά του στις νέες τεχνολογίες στα τρόφιμα.

Διοργάνωση: BOUSSIAS events.

Official Publications: f.daily, ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ κόσμος

Στο site www.supplementawards.gr μπορείτε να δείτε τον πίνακα των νικητών, καθώς επίσης και φωτογραφίες της βραδιάς.