Σύμφωνα με τη νέα Υγειονομική διάταξη που αντικατέστησε το άρθρο 14 της Υ.Δ Α1β/8577/83 διευκρινίζεται ότι είναι απαραίτητο για κάθε χειριστή τροφίμων, συσκευασμένων ή μη, ακόμα και για όσους χειρίζονται σκεύη ή επιφάνειες που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα να έχουν πιστοποιητικό υγείας.
Πώς μπορείτε να αποκτήσετε το πιστοποιητικό υγείας;
H καλλιέργεια κοπράνων αφορά την ανίχνευση του βακτήριου salmonella. Το πιστοποιητικό υγείας θα δίνεται απο Δημόσιο ή Ιδιωτικό φορέα ανάλογα με την επιλογή του ενδιαφερόμενου υπαλλήλου. Κατά την εξέταση ο γιατρός θα πρεπει να ενημερώσει και να συμβουλέψει τον ενδιαφερόμενο να απομακρυνθεί απο τη δουλειά του αν έχει πυρετό, εξάνθημα, πληγή ή κάποια ίωση μέχρι να είναι και πάλι υγιής.
Το πιστοποιητικό υγείας θα βρίσκεται στο φάκελο του κάθε υπαλλήλου και πρέπει να επιδεικνύεται σε κάθε έλεγχο, ενω αν δεν υπάρχει αυτό θα θεωρείται παράβαση.
Δείτε το σχετικό έγγραφο:
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε στην ιστοθέση του Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων-Διατροφολόγων www.hda.gr