Συνέδρια

Υποκατάστατα μητρικού γάλακτος, σε ποιες καταστάσεις μπορεί να βοηθήσουν;

της Όλγας Δέδε
14 Απριλίου 2016
10110 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
mwro pou pinei gala

Photo source: www.bigstockphoto.com

Στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο πραγματοποιήθηκε η 2η Επιστημονική ημερίδα με θέμα "Εν αρχή διατροφής, μητρικός θηλασμός" στις 27 Φεβρουαρίου. Την ημερίδα είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μέσω live streaming και όσοι δε μπόρεσαν να την παρακολουθήσουν απο κοντά. Παρουσιάστηκαν τρία στρογγυλά τραπέζια με ενδιαφέρουσες ομιλίες για το θηλασμό και τα υποκατάστατα μητρικού γάλακτος.

Στο δεύτερο στρογγυλό τραπέζι η πρώτη ομιλία παρουσιάστηκε απο την Ιωάννα Κοντελέ, Διαιτολόγο- Διατροφολόγο και Υπάλληλο του Υπουργείου Υγείας και είχε θέμα "Κώδικας εμπορίας υποκατάστατων μητρικού γάλακτος". Ποιό είναι το νομοθετικό πλαίσιο που οργανώνει όλη την παραγωγή και τι αλλαγές πρέπει να γίνουν για την επίτευξη ποιοτικά καλύτερων υποκατάστατων; Στο παρακάτω video θα ενημερωθείτε αναλυτικά.

Η δεύτερη παρουσίαση έγινε απο την Αιμιλία Βασιλοπούλου, Επίκουρη Καθηγήτρια Διαιτολογίας – Διατροφής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και είχε θέμα "Αλλεργία στο Γάλα: Διάγνωση και Χειρισμός". Πέρα απο τη διάγνωση σημαντικό ρόλο παίζουν και τα αίτια εμφάνισης αλλεργίας. Το βρέφος όταν διαγνωστεί με αλλεργία πρέπει να αποφύγει τον αλλεργιογόνο παράγοντα, μπορεί όμως να χρειαστεί συμπληρώματα διατροφής, γι αυτό καλό είναι να υπάρχει η κατάλληλη εκπαίδευση για τη διατροφική υποστήριξη του. Στο παρακάτω video μπορείτε να παρακολουθήσατε ολόκληρη την παρουσίαση.

Η τελευταία ομιλία ήταν της Πολυξένης Νικολαϊδου-Καρπαθίου, Ομότιμης Καθηγήτριας της Παιδιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα "Ο ρόλος της βιταμίνης D στην ενδομήτρια ζωή και τη βρεφική ηλικία". Η έλλειψης βιταμίνης D σε έμβρυα και βρέφη έχει αρκετές επιπτώσεις στη σκελετική και πνευματική τους ανάπτυξη όπως μας λέει η Καθηγήτρια. Ολόκληρη την ομιλία της μπορείτε να παρακολουθήσετε στο παρακάτω video. 

Όλγα Δέδε
Όλγα Δέδε Διαιτολόγος - Διατροφολόγος