Βάρος: 0.535 kg
Κωδικός: PRNT04112023
Εκδόθηκε: Αθήνα 2023, medNutrition publications
Διαστάσεις: 21.3 cm x 30 cm
Απευθύνεται σε αρμόδιους υγείας
Ποσότητα: 50άδα/τμχ
Ανασκόπηση: Πάρης Παπαχρήστος, Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, M.Sc.
Στο νέο έντυπο της εβδομαδιαίας καταγραφής, διατηρούμε τη μορφή που περιλαμβάνει:
1. Ένα εικονίδιο στο μεσημεριανό γεύμα το οποίο υπενθυμίζει τον κανόνα του σουπλά των μερίδων [1/2 πιάτο σαλάτα, 1/4 πρωτεΐνη, 1/4 άμυλο]
2. Στους εβδομαδιαίους στόχους τα ποτήρια υγρών και τις ώρες ύπνου
Δείτε συνοπτικά τα στοιχεία αυτά, στην παρακάτω εικόνα:
Ο στιγμιαίος καφές είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στη χώρα μας.
Πως παράγεται ο στιγμιαίος καφές;
Ο στιγμιαίος καφές παράγεται από 100% φυσικούς κόκκους καφέ!
Δεν ενοχλεί το στομάχι;
Όχι! Σύμφωνα με ερευνητικά δεδομένα, δε φαίνεται να δεν υπάρχει συσχέτιση της κατανάλωσης καφέ με την πρόκληση πόνου στο στομάχι.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μελέτης του Γεωπονικού Πανεπιστήμιου Αθηνών, η κατανάλωση στιγμιαίου καφέ, ζεστού ή κρύου, δεν συσχετίστηκε με κανένα δυσάρεστο στομαχικό σύμπτωμα.
Ποια είναι η διατροφική αξία του στιγμιαίου καφέ;
Η διατροφική αξία ενός ροφήματος καφέ
τροποποιείται από τα πρόσθετα που θα επιλέξεις να χρησιμοποιήσεις (π.χ. ζάχαρη ή γάλα).
Ποια είναι τα οφέλη της καφεΐνης;
Τα παραπάνω οφέλη παρατηρούνται στην κατανάλωση καφεΐνης με μέτρο!
Πόση καφεΐνη χρειάζομαι;
Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια Τροφίμων, η καθημερινή κατανάλωση 400 mg καφεΐνης μέσα σε μια ημέρα θεωρείται ασφαλής για τον γενικό πληθυσμό.
Η σύσταση για τις εγκυμονούσες και θηλάζουσες γυναίκες αλλάζει σε 200 mg ημερησίως.
Η καφεΐνη δεν υπάρχει μόνο στον καφέ! Υπάρχει και στη σοκολάτα, στο τσάι, σε ενεργειακά ποτά και σε αναψυκτικά τύπου κόλα.
Ο στιγμιαίος καφές περιέχει περίπου 80 mg καφεΐνης ανά κούπα (χρησιμοποιώντας 1 κουταλάκι του γλυκού 2γρ καφέ σε 200ml νερό).
Απόλαυσε τον αγαπημένο σου στιγμιαίο καφέ ζεστό ή κρύο και ανακάλυψε τα οφέλη του!
Βιβλιογραφία
Carlsen, M.H., Halvorsen, B.L., Holte, K., Bøhn, S.K., Dragland, S., Sampson, L., Willey, C., Senoo, H., Umezono, Y., Sanada, C. and Barikmo, I., 2010. The total antioxidant content of more than 3100 foods, beverages, spices, herbs and supplements used worldwide. Nutrition journal, 9(1), p.3.
Papakonstantinou, E., Kechribari, I., Sotirakoglou, Κ., Tarantilis, P., Gourdomichali, T., Michas, G., Kravvariti, V., Voumvourakis, K. and Zampelas, A., 2015. Acute effects of coffee consumption on self-reported gastrointestinal symptoms, blood pressure and stress indices in healthy individuals. Nutrition journal, 15(1), p.26.
Vignoli, J.A., Bassoli, D.G. and Benassi, M.T., 2011. Antioxidant activity, polyphenols, caffeine and melanoidins in soluble coffee: The influence of processing conditions and raw material. Food Chemistry, 124(3), pp.863-868.
Tsirimiagkou C., et al. Habitual consumption of instant coffee is favorably associated with arterial stiffness but not with atheromatosis. Clinical Nutrition ESPEN 45 (2021) 363-368.