Βάρος: 0.535 kg
Κωδικός: PRNT22122019
Εκδόθηκε: Αθήνα 2019, medNutrition publications
Διαστάσεις: 21.3 cm x 30 cm
Απευθύνεται σε αρμόδιους υγείας
Ποσότητα: 50άδα/τμχ
Ανασκόπηση: Πάρης Παπαχρήστος, Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, M.Sc.
Αυτή η εβδομαδιαία καταγραφή ξεχωρίζει γιατί αξιοποιεί ένα πολύ βασικό εργαλείο μέσα στη διατροφή, τη Σαλάτα, είτε ως συνοδευτικό ενός κυρίου γεύματιος ή ως ένα πλήρες γεύμα. Μάλιστα, συνδέει τη σαλάτα ως διατροφικό στόχο ημέρας στην σελίδα της καταγραφής με το infographic στο εκπαιδευτικό μέρος του εντύπου.
Εάν μεταβείτε στην πίσω σελίδα της καταγραφής θα συναντήσετε ευχάριστα χρώματα και εικόνες που βοηθούν στην επεξήγηση και την ευκολότερη κατανόηση της αξίας της σαλάτας στα γεύματά μας. Χρησιμοποιήστε την επομένως, στις πρώτες κιόλας συνεδρίες σας για να βοηθήσετε τους πελάτες που δεν την προτιμούν να την εντάξουν στην καθημερινότητά τους.
«Ακούνε» οι πελάτες σας την πείνα και τον κορεσμό τους;
Η σαλάτα μπορεί να βοηθήσει με αυτό, καθώς εκτός από τις πολύτιμες βιταμίνες που περιέχει, για περισσότερη θρέψη, οι φυτικές της ίνες σε συνδυασμό με τις ελάχιστες θερμίδες της αποτελούν έναν εξαιρετικό τρόπο για μεγαλύτερο κορεσμό. Επιπλέον, εάν ξεκινήσουν τρώγοντας τη σαλάτα θα κατευνάσουν την πείνα τους, καταναλώνοτας τελικά την ποσότητα φαγητού που χρειάζονται πραγματικά.
Τι απάντηση δίνουμε στους πελάτες που Βιάζονται και «Δεν έχουν χρόνο να φτιάξουν σαλάτα»;
Ακόμη και στους απαιτητικούς ρυθμούς της καθημερινότητας μπορεί κάποιος να προμηθευτεί με γρήγορες και θρεπτικές επιλογές, δηλαδή με σαλάτες έτοιμες για σερβίρισμα.
Βοηθήστε τους να επιλέξουν ένα φρέσκο προϊόν που:
Τέλος, θα έχετε τη δυνατότητα να συζητήσετε μαζί τους ευρύτερες συμβουλές για ενσυνείδητη κατανάλωση του κυρίως γεύματος, το μέγεθος και τη σύσταση του πιάτου, ώστε να χορταίνει κάποιος παραμένοντας εντός στη μερίδα του.
Ενδεικτική βιβλιογραφία
Dennis, E.A., Dengo, A.L., Comber, D.L., Flack, K.D., Savla, J., Davy, K.P. and Davy, B.M., 2010. Water consumption increases weight loss during a hypocaloric diet intervention in middle‐aged and older adults. Obesity, 18(2), pp.300-307.
Dahl, W.J. and Stewart, M.L., 2015. Position of the Academy of Nutrition and Dietetics: health implications of dietary fiber. Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics, 115(11), pp.1861-1870.
Angelopoulos, T., Kokkinos, A., Liaskos, C., Tentolouris, N., Alexiadou, K., Miras, A.D., Mourouzis, I., Perrea, D., Pantos, C., Katsilambros, N. and Bloom, S.R., 2014. The effect of slow spaced eating on hunger and satiety in overweight and obese patients with type 2 diabetes mellitus. BMJ Open Diabetes Research and Care, 2(1), p.e000013.