Βάρος: 0.535 kg
Κωδικός: PRNT10112022
Εκδόθηκε: Αθήνα 2022, medNutrition publications
Διαστάσεις: 21.3 cm x 30 cm
Απευθύνεται σε αρμόδιους υγείας
Ποσότητα: 50άδα/τμχ
Ανασκόπηση: Πάρης Παπαχρήστος, Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, M.Sc.
Στο νέο έντυπο της εβδομαδιαίας καταγραφής, διατηρούμε τη μορφή που περιλαμβάνει:
1. Ένα εικονίδιο στο μεσημεριανό γεύμα το οποίο υπενθυμίζει τον κανόνα του σουπλά των μερίδων [1/2 πιάτο σαλάτα, 1/4 πρωτεΐνη, 1/4 άμυλο]
2. Στους εβδομαδιαίους στόχους τα ποτήρια υγρών και τις ώρες ύπνου
Δείτε συνοπτικά τα στοιχεία αυτά, στην παρακάτω εικόνα:
Στρέψου προς μία φυτική διατροφή: Ακολούθησε τα παρακάτω βήματα, για να πετύχεις ευκολότερα το στόχο σου!
Ποια είναι τα οφέλη μιας φυτικής διατροφής;
Μια καλά σχεδιασμένη και ισορροπημένη φυτική διατροφή έχει πολλά οφέλη για τον οργανισμό και το περιβάλλον:
Βήμα 1: Κατανάλωσε περισσότερα φρούτα και λαχανικά
Επίλεξε εποχικά φρούτα και λαχανικά: είναι πιο θρεπτικά, γευστικά και αρωματικά, ενώ παράλληλα είναι και πιο οικονομικά.
Βήμα 2: Περιόρισε σταδιακά το κρέας
Ήξερες ότι η μείωση της υπερβολικής κατανάλωσης κρέατος φαίνεται να είναι μία από τις πιο ευεργετικές αλλαγές για την υγεία και το περιβάλλον;
Σόγια: η καλύτερη πηγή φυτικής πρωτεΐνης
Η πρωτεΐνη σόγιας θεωρείται εφάμιλλης βιολογικής αξίας με αυτή του κρέατος, καθώς, περιέχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα σε επαρκείς ποσότητες!
Βήμα 3: Δημιούργησε πιάτα με φυτικά υποκατάστατα κρέατος
Βήμα 4: Συμβουλέψου τον διαιτολόγο σου!
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
Vesanto M. et al. Position of the Academy of Nutrition and Dietetics: Vegetarian Diets. J Acad Nutr Diet. 2016 Dec;116(12):1970-1980.
Hertzler SR et al. Plant Proteins: Assessing Their Nutritional Quality and Effects on Health and Physical Function. Nutrients. 2020 Dec; 12(12): 3704.
Aleksandrowicz et al. The Impacts of Dietary Change on Greenhouse Gas Emissions, Land Use, Water Use, and Health: A Systematic Review. PLoS One. 2016; 11(11): e0165797.
Harnack L. Nutrient Composition of a Selection of Plant-Based Ground Beef Alternative Products Available in the United States. J Acad Nutr Diet. 2021 Dec;121(12):2401-2408.e12.