Επικοινωνήστε μαζί μας
καθημερινές
10:00 με 18:00

Είσοδος / Εγγραφή

Loading...
Άρθρα - Απόψεις

Δήμητρα Μελαδάκη: Εσύ πόσα βήματα έκανες σήμερα;

της Δήμητρας Μελαδάκη
25 Απριλίου 2016
10893 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
Δήμητρα Μελαδάκη: Εσύ πόσα βήματα έκανες σήμερα;

"Εσύ πόσα βήματα έκανες σήμερα;" είναι η ευθεία ερώτηση που υποβάλλει σε όσους το πιάσουν στα χέρια τους το έντυπο των βημάτων, που δημιουργήθηκε στο πλαίαιο ενός έξυπνου διαγωνισμού που διοργάνωσε το medNutrition. O στόχος ξεκάθαρος, από την πρώτη στιγμή: να κινητοποιήσει τον πελάτη στην αύξηση της φυσικής του δραστηριότητας.

Διαθέσιμο στο eshop του medNutrition "Εσύ πόσα βήματα έκανες σήμερα;"

«Το έντυπο αρχικά αναφέρεται στο ισοζύγιο ενέργειας και στα κύρια είδη σωματικής δραστηριότητας (αερόβια- αναερόβια). Συνήθως χρησιμοποιώ αυτήν την αναφορά ως αφορμή για να μιλήσω με τον πελάτη μου σχετικά με τον ρόλο της άσκησης και τον βαθμό στον οποίο μπορεί να τον βοηθήσει να πετύχει τους στόχους του βάρους του. Συνήθως, σε ένα διαιτολογικό γραφείο δίνεται περισσότερη έμφαση στο πώς θα μειωθεί η ποσότητα της τροφής που προσλαμβάνει το άτομο και όχι τόσο στις καύσεις που μπορεί να κάνει κάποιος αυξάνοντας τη φυσική του δραστηριότητα»,

σημειώνει η δημιουργός του εντύπου των βηματομετρητών, Κλινική Διαιτολόγος –Διατροφολόγος MSc, κ. Δήμητρα Μελαδάκη και συνεχίζει:

«Και επειδή, όπως γνωρίζουμε όλοι, οι περισσότεροι δεν έχουν καλή αντίληψη στο πόση άσκηση είναι αρκετή ή αναγκαία, σε αυτό το φυλλάδιο προτείνεται η χρήση βηματομετρητών. Η μέτρηση των βημάτων βοηθάει τον διαιτολόγο να αξιολογήσει πόσο ασκείται ο πελάτης του, ενώ λειτουργεί ως κίνητρο και για τον πελάτη- αυτό άλλωστε απέδειξε και ο διαγωνισμός που διεξήχθη για έναν χρόνο στα συνεργαζόμενα διαιτολογικά γραφεία του medNutrition. Με τη χρήση ενός βηματομετρητή είναι εύκολο ο διαιτολόγος να θέσει, σε συνεργασία με τον πελάτη, συγκεκριμένους, μετρήσιμους στόχους κίνησης, π.χ. έναν συγκεκριμένο αριθμό βημάτων ανά εβδομάδα».

Βέβαια, όπως διευκρινίζει η κ. Μελαδάκη, ο βηματομετρητής δεν είναι το μοναδικό μέσο με το οποίο μπορεί ο πελάτης να μετρήσει τη δραστηριότητά του. Σήμερα, υπάρχει πλήθος εφαρμογών στα κινητά τηλέφωνα που μετράνε με σχετική ακρίβεια τα βήματά μας, καθώς και wearables, συσκευές σαν βραχιολάκια, που μετράνε όχι μόνο τα βήματα, αλλά και τους παλμούς μας, τις θερμίδες που καταναλώνουμε κατά τη διάρκεια της άσκησης, το υψόμετρο στο οποίο βρισκόμαστε και άλλα άλλα πολλά.

Το φυλλάδιο κλείνει με tips για αύξηση της δραστηριότητας- σίγουρα ανάμεσα σε αυτά, καθένας θα βρει κάποιο που μπορεί να ενταχθεί στην καθημερινότητά του.

Δήμητρα Μελαδάκη
Δήμητρα Μελαδάκη Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, M.Sc.