Βάρος: 0.535 kg
Κωδικός: PRNT11022019
Εκδόθηκε: Αθήνα 2018, medNutrition publications
Διαστάσεις: 21.3 cm x 30 cm
Απευθύνεται σε αρμόδιους υγείας
Ποσότητα: 50άδα/τμχ
Ανασκόπηση: Ελένη Τσαχάκη, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος
Ποιο είναι το πιο γνωστό τρόφιμο που γνωρίζει ο πελάτης σου ότι μπορεί να έχει στη διατροφή του; Μα φυσικά ... το κοτόπουλο!
Για το λόγο αυτό, δημιουργήσαμε μία νέα εβδομαδιαία καταγραφή, το αγαπημένο μας εργαλείο με ένα από τα αγαπημένα τρόφιμα, τόσο των πελατών μας, όσο και των δικών μας επιλογών ως διαιτολόγοι λόγω της διατροφικής του αξίας.
Η νέα μορφή της εβδομαδιαίας καταγραφής σου δίνει την δυνατότητα:
Το κοτόπουλο όπως γνωρίζουμε, έχει υψηλή διατροφική αξία. Για το λόγο αυτό επιλέξαμε, να δημουργήσουμε μία νέα εβδομαδιαία καταγραφή για να μπορείτε και εσείς να την αξιοποιήσετε στο πλαίσιο της δικής διατροφικής εκπαίδευσης μέσα στη συνεδρία με τον πελάτη σας.
Στη νεά αυτή καταγραφή και πιο συγκεκριμένα, στο Infographic που δημιουργήθηκε στην πίσω σελίδα θα βρείτε τη διατροφική αξία του κοτόπουλου και ποια είναι εκείνα τα 3 θρεπτικά συστατικά που είναι σημαντικά να επικοινωνήσετε στον πελάτη σας, να έχει στο γεύμα του μαζί με το κοτόπουλο για να έχει ένα πλήρες γεύμα. Ποια είναι αυτά;
Πρωτεΐνη
Πρωτεϊνη από το κοτόπουλο, για να μπορεί να «χτίζει» και να συντηρεί το μυϊκό του σύστημα, καθώς επίσης είναι ένα συστατικό που βοηθάει στον κορεσμό
Φυτικές ίνες και βιταμίνες
Φυτικές ίνες και βιταμίνες, από τα λαχανικά που είναι σημαντικό να συνοδεύει το γεύμα του πελάτη μας, προκειμένου μαζί με την πρωτεϊνη του κοτόπουλου να συμβάλλει στον κορεσμό, καθώς επίσης και βιταμίνες για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού.
Υδατάνθρακες
Υδατάνθρακες, από τα αμυλούχα συστατικά του γεύματος που μπορούν να συνοδεύσουν το κοτόπουλο και να δίνουν ενέργεια.
Μαζί με τη διατροφή αξία ενός πλήρους γεύματος με το κοτόπουλου, θα βρείτε και 3 ιδέες – συνταγές που μπορείτε να προτείνετε στο πελάτη σας για να το εντάξει στη διατροφή του. Για παράδειγμα, μπορείτε να του συστήσετε να καταναλώσει το κοτόπουλο μαζί:
Με αυτό τον τρόπο θα δώσετε επιπλέον ιδέες και λύσεις στο μαγείρεμα του τροφίμου αυτού, χωρίς να χάνει τη γεύση του στο πλαίσιο ενός προγράμματος διατροφής.
Τολμήστε να το συνδυάσετε και με τις δικές σας συνταγές στο πλαίσιο του πλάνου διατροφής που δημιουργείτε για τον πελάτη σας!
Τι πιο εύκολο να εξηγήσεις στον πελάτη σου τη σημαντικότητα του κοτόπουλου στη διατροφή του, όταν ταυτόχρονα του δείχνεις το περισσότερο λίπος που έχουν τα άλλα 2 συνήθη κρέατα που υπάρχουν στη διατροφή του, το μοσχάρι και το χοιρινό;
Για το λόγο αυτό, στην πάνω δεξιά πλευρά του εντύπου, περάσαμε να συγκρίνουμε το στήθος και το μπούτι κοτόπουλο μαζί με το χοιρινό και το μοσχάρι, σε ένα συγκριτικό πίνακα με βάση την επίσημη βιβλιογραφία.
Το νερό είναι ένα ακόμη συστατικό που θα συναντήσουμε στον πίνακα αυτό, πέρα από την πρωτεϊνη και το λίπος.
Το ήξερες ότι το κοτόπουλο περιέχει περισσότερη περιεκτικότητα σε νερό συγκριτικά με τα άλλα δύο κρέατα; Τώρα έχεις τον τρόπο να το δείξεις και εσύ στον πελάτη σου!
Και επειδή η γεύση αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά σημεία για μία επιτυχημένη προσπάθεια απώλειας βάρους, στο infographic αυτό παρουσιάζονται και επιπλέον οδηγίες για το μαγείρεμα του κοτόπουλου, οι οποίες θα βοηθήσουν τον πελάτη σας να το εντάξει στη διατροφή του και να το επιλέξει με ακόμη περισσότερη όρεξη και ευκολία.