Βάρος: 0.535 kg
Κωδικός: PRNT21122019
Εκδόθηκε: Αθήνα 2019, medNutrition publications
Διαστάσεις: 21.3 cm x 30 cm
Απευθύνεται σε αρμόδιους υγείας
Ποσότητα: 50άδα/τμχ
Ανασκόπηση: Μαρία Ζερβού, Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Αλλάζουμε εκ νέου την εβδομαδιαία καταγραφή τροφίμων σε δύο βασικά σημεία:
1. Προσθέσαμε στο μεσημεριανό ένα εικονίδιο το οποίο υπενθυμίζει τον κανόνα του σουπλά των μερίδων [1/2 πιάτο σαλάτα, 1/4 πρωτείνη, 1/4 άμυλο]
2. Αντικαταστήσαμε στους στόχους ημέρας, το γλυκό και αλκοόλ (διατροφικοί περιορισμοί) με ποτήρια υγρών και ώρες ύπνου
Δείτε συνοπτικά τις διαφορές της νέας καταγραφής τροφίμων σε σχέση με εκείνη του προηγούμενου έτους, στην παρακάτω εικόνα:
"Κορεσμός είναι το αίσθημα πληρότητας που προκύπτει μετά το γεύμα κι έχει σαν συνέπεια τη διακοπή κατανάλωσης τροφής. Αποτελεί επίσης και τη λύση για τη διατήρηση ενός φυσιολογικού βάρους!"... αναγράφεται στο εκπαιδευτικό infographic που θα βρείτε στην πίσω σελίδα της καταγραφής.
Συνεχίστε τη συζήτηση με τους πελάτες σας, αναλύοντάς τους ποια θρεπτικά συστατικά να αναζητούν σε κάθε γεύμα ώστε να επιτύχουν το πολυπόθητο αυτό «αίσθημα του κορεσμού».
1. Φυτικές ίνες
2. Πρωτεΐνες
Αδιαμφισβήτητα απαραίτητη για μεγαλύτερο κορεσμό! Σύμφωνα με αποτελέσματα ερευνών τα γεύματα πλούσια σε πρωτεΐνη αυξάνουν τον κορεσμό και καθυστερούν την επανεμφάνιση πείνας μετά το γεύμα.
3. Υδατάνθρακες
Η επιλογή σύνθετων υδατανθράκων, χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη, είναι πολύ έξυπνη καθώς απορροφόνται πιο αργά από τον οργανισμό και παρέχουν ενέργεια για περισσότεορ χρόνο. Όσο μικρότερος είναι ο γλυκαιμικός δείκτης του τροφίμου, τόσο πιο αργά αυξάνεται η γλυκόζη στο αίμα. Αυτό διατηρεί το αίσθημα του κορεσμού για περισσότερο χρονικό διάστημα!
Ενδεικτική βιβλιογραφία
Sawale, P.D., Shendurse, A.M., Mohan, M.S. and Patil, G.R., 2017. Isomaltulose (palatinose)–an emerging carbohydrate. Food bioscience, 18, pp.46-52.
Angelopoulos, T., Kokkinos, A., Liaskos, C., Tentolouris, N., Alexiadou, K., Miras, A.D., Mourouzis, I., Perrea, D., Pantos, C., Katsilambros, N. and Bloom, S.R., 2014. The effect of slow spaced eating on hunger and satiety in overweight and obese patients with type 2 diabetes mellitus. BMJ Open Diabetes Research and Care, 2(1), p.e000013.
Johnston, C.S., Tjonn, S.L. and Swan, P.D., 2004. High-protein, low-fat diets are effective for weight loss and favorably alter biomarkers in healthy adults. The Journal of nutrition, 134(3), pp.586-591.