O Ιωσήφ Αλεξανδρίδης, Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, Nutrition, Health & Wellness Manager στην εταιρεία Nestle Hellas S.A. συζητά μαζί μας για τα νέα ερευνητικά δεδομένα που αφορούν την κατανάλωση στιγμιαίου καφέ.Το live streaming, στην ομάδα medNutrition PRO στο Facebook, συντονίζει ο διαιτολόγος- διατροφολόγος Πάρης Παπαχρήστος.
Μπορείτε να δείτε ολόκληρο το βίντεο, ενώ σας παραθέτουμε τις ερωτήσεις στις οποίες απάντησε:
Ποια τα τελευταία ερευνητικά δεδομένα που έρχονται από τη χώρα μας;[01:19]
Πώς επιδρά η κατανάλωση στιγμιαίου καφέ στο στόμαχο;[10:15]
Ποια η παραγωγική διαδικασία του στιγμιαίου καφέ;[15:41]
Πώς σχολιάζεις την πεποίθηση ότι ο στιγμιαίος καφές έχει υψηλή περιεκτικότητα σε καφεΐνη με αποτέλεσμα να προκαλεί νευρικότητα;[22:52]
Βάσει της σύστασής του, αποτελεί μία συνήθεια που συντελεί στην αφυδάτωση ή την κατακράτηση υγρών;[26:09]
Είναι γνωστό ότι ο καφές αποτελεί καλή πηγή αντιοξειδωτικών. Ισχύει αυτό για το στιγμιαίο καφέ;[31:501]
Ισχύει η άποψη ότι ο καφές επηρεάζει τα αντανακλαστικά και τη πνευματική διαύγεια; [34:51]
Ο καφές χρησιμοποιείται και στο χώρο του αθλητισμού σαν εργογόνο βοήθημα. Ισχύει κάτι τέτοιο; Τι δείχνουν οι έρευνες; [37:20]