Νέα - Ειδήσεις

Ε. Κωνσταντινίδου: Μια ισορροπημένη διατροφή είναι συνώνυμη ενός υγιούς σώματος. Να προσπαθείτε να βασίζετε την διατροφή σας σε φρέσκα φρούτα, λαχανικά και καλά λιπαρά!

17 Απριλίου 2024
2046 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
Konstantinidou interview

Photo source: www.Canva.com

Πώς αποφάσισες να γίνεις διαιτολόγος-διατροφολόγος;

Η ενασχόληση μου με την διατροφή προέκυψε όταν η ίδια ήθελα να αρχίσω να τρέφομαι πιο υγιεινά και να γυμνάζομαι. Στόχος μου είναι να προτρέψω και άλλους ανθρώπους να γνωρίσουν την μεσογειακή διατροφή και να έχουν ένα πιο υγιές σώμα.

Εξειδικεύεσαι σε κάποια συγκεκριμένη κατάσταση υγείας/πάθησης;  

Με την απόκτηση του μεταπτυχιακού μου διπλώματος με τίτλο "Η Διατροφή στην Υγεία και  την Νόσο" έχω προσανατολιστεί προς την κλινική διατροφή. Πολλές παθήσεις και κάποιες μορφές νοσημάτων έχουν σχέση με την διατροφή και κυρίως τις κακές διατροφικές συνήθειες.

Τι είναι αυτό, που σε παρακινεί να συνεχίσεις το επάγγελμα του Διαιτολόγου-Διατροφολόγου;

Αυτό που με παρακινεί να συνεχίσω το επάγγελμα του διαιτολόγου είναι ότι το βρίσκω πολύ ενδιαφέρον να βοηθάω τους ανθρώπους να αποκτήσουν μια σωστή σχέση με την διατροφή και να τους μεταφέρω τις γνώσεις μου.

Υπάρχουν κάποιες τροφές που αποφεύγεις;

Οι τροφές που αποφεύγω να καταναλώνω είναι έτοιμα συσκευασμένα προϊόντα καθώς και τηγανητά. Επίσης τα τελευταία χρόνια έχω αποκλείσει από την διατροφή μου τα αλλαντικά και έχω ελαττώσει τα αναψυκτικά.

Θεωρείς ότι είναι εφικτό να συνδυάσει κανείς μια ισορροπημένη διατροφή με την απαιτητική καθημερινότητα που βιώνουμε;

Πιστεύω ότι μια ισορροπημένη διατροφή χρειάζεται οργάνωση και πρόγραμμα. Μέσω του επαγγέλματος μου παρέχω τις σωστές συμβουλές έτσι ώστε να μπορέσει κάποιος να ανταπεξέλθει στην απαιτητική καθημερινότητα και ταυτόχρονα να ακολουθεί ένα υγιεινό πρόγραμμα διατροφής.

Πως αντιμετωπίζεις η ίδια τις λιγούρες;

Κανένας άνθρωπος δεν θεωρώ ότι μπορεί να ελέγξει πλήρως τις λιγούρες του. Αυτό συμβαίνει διότι η καθημερινότητα μας πλέον είναι απαιτητική και το άγχος και πολλές φορές μας καταβάλλει. Πλέον λόγω του επαγγέλματος μου γνωρίζω κάποιες τεχνικές που μπορούν να βοηθήσουν να αντιμετωπιστεί αυτό το φαινόμενο.

Πιστεύεις πως η ακρίβεια έχει επηρεάσει αρνητικά τις διατροφικές συνήθειες των ατόμων ή αυτό αποτελεί εμπόδιο στο να ξεκινήσουν να υιοθετούν πιο υγιεινές διατροφικές συνήθειες;

Σίγουρα πολλές φορές η οικονομική κατάσταση μπορεί να είναι η αιτία για λάθος διατροφικές επιλογές. Βέβαια η μεσογειακή διατροφή η οποία στηρίζεται σε όσπρια, λαχανικά και φρούτα είναι το μοντέλο το οποίο μπορεί να ακολουθήσει ο καθένας χωρίς ιδιαίτερη οικονομική επιβάρυνση.

Τι μήνυμα θα ήθελες να δώσεις στους ανθρώπους που προσπαθούν ανεπιτυχώς να ελέγξουν το βάρος τους;

Θεωρώ ότι τίποτα δεν είναι ανέφικτο. Θα πρέπει βέβαια κάποιος να είναι αποφασισμένος και σίγουρος να ξεκινήσει κάποια προσπάθεια η οποία θα του θέσει κάποια όρια. Χρειάζεται υπομονή και επιμονή κάποιος να κάνει αλλαγές στις διατροφικές του συνήθειες.

Επιπροσθέτως θα συμβούλευα οι στόχοι που τίθονται να είναι μικροί και εφικτοί έτσι ώστε να έρθει το τελικό αποτέλεσμα με σωστό τρόπο. Τέλος, να μην ξεχνάμε ότι ο διαιτολόγος θα πρέπει να χτίσει μια σχέση εμπιστοσύνης με τον διαιτώμενο και να τον οδηγήσει στον δρόμο της επιτυχίας.