Εκδηλώσεις

Ο Γεράσιμος Κλαουδάτος, η Μαρκέλλα Συμεοπούλου και η Μέμα Λαμπροπούλου στην Ημερίδα «Υγιή παιδιά, υγιές μέλλον» στην Πάτρα

03 Ιουνίου 2013
6696 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
ygeies paidi

Μετά από μία επιτυχημένη συνεργασία του Γεράσιμου Κλαουδάτου, Κλινικού Διαιτολόγου-Διατροφολόγου, με το Τμήμα Υγείας του Δήμου Πατρών στα πλαίσια προγράμματος ενημέρωσης Δημοτικών Σχολείων για θέματα διατροφής, με πολύ μεγάλη μας χαρά δεχτήκαμε την πρόταση της Προισταμένης του Τμήματος Υγείας κα. Σοφίας Παναγιωτίδου, για την διενέργεια μίας Ημερίδας με χαρακτήρα αφενός συγκεντρωτικό των όσων διεπράχθησαν την περασμένη χρονιά και αφετέρου ενημερωτικό για το κοινό σε θέματα παιδικής διατροφής.

Εκτός από τον Γεράσιμο Κλαουδάτο, ομιλητές στην ημερίδα αυτή ήταν και η Μαρκέλλα Συμεοπούλου και Μέμα Λαμπροπούλου, επίσης Κλινικοί Διαιτολόγοι-Διατροφολόγοι, καθώς και η Παιδοψυχίατρος κα. Μένη Μενούνου. Από την μεριά μας, αναλάβαμε να ενημερώσουμε το κοινό για το θέμα της παιδικής διατροφής αναλύοντας όχι μόνο το γενικό πλαίσιο και τις συστάσεις για την διατροφή στην ηλικία αυτή αλλά και για θέματα διατροφικής διαπαιδαγώγησης, παιδικής παχυσαρκίας αλλά και θέματα που άπτονται της σχέσης της οικονομικής κρίσης με την παιδική παχυσαρκία και την κακή διατροφή γενικά. Η ημερίδα διανθίστηκε με έκθεση των έργων των μικρών μαθητών στα πλαίσια των προγραμμάτων Αγωγής Υγείας την περασμένη χρονιά αλλά και με ζωντανά θεατρικά, τραγούδια και άλλες παραστάσεις από τους μαθητές.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι στην ημερίδα παρευρέθησαν, εκτός από τα σχολεία που παρακολούθησαν τα δρώμενα, οι γονείς των παιδιών αλλά και σημαντικά πρόσωπα της πολιτικής ηγεσίας του Δήμου Πατρών. Το μήνυμα της καλής διατροφής δόθηκε και πρακτικά χάρη στον υγιεινό μπουφέ με φρέσκα φρούτα που στήθηκε χάρη στην ευγενική χορηγία τοπικών παραγωγών.

Από μέρους μας θέλουμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς την κυρία Παναγιωτίδου και όλο το Τμήμα Υγείας για την άψογη συνεργασία! Χαιρόμαστε πολύ που αποτελέσαμε μέρος μιας τόσο όμορφης εκδήλωσης!