Ενσυνείδητη Διατροφή: Πως θα αλλάξεις τη σχέση σου με το Φαγητό;

10 Σεπτεμβρίου 2024
1131 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί

Στους γρήγορους ρυθμούς της σύγχρονης εποχής, η σχέση μας με το φαγητό συχνά γίνεται μια μηχανική διαδικασία. Ωστόσο, η ενσυνείδητη διατροφή αλλάζει αυτή την προσέγγιση, εστιάζοντας στην αναγνώριση και κατανόηση των σημάτων πείνας και κορεσμού του σώματος, καθώς και στη συναισθηματική κατάσταση που συνοδεύει το φαγητό.

«Η ενσυνείδητη διατροφή δεν είναι απλώς μια δίαιτα, αλλά ένας τρόπος ζωής που ενισχύει την ψυχοσωματική μας υγεία, μειώνει το άγχος και βελτιώνει την ποιότητα ζωής μας»

ensinineiditi diatrofi panagiotou

Συμπληρώστε τα στοιχεία σου, στη φόρμα δεξιά, ώστε να κατεβάσεις εντελώς δωρεάν το e-book και ανακάλυψε:

  • Τι είναι η ενσυνείδητη διατροφή;
  • Ποια είναι τα οφέλη της ενσυνείδητης διατροφής;
  • Πως μπορούμε να προγραμματίζουμε τα γεύματα μας; 
  • Εύκολες και υγιεινές συνταγές 
  • Κάποιες διατροφικές προκλήσεις και πως μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε

Καταλήγοντας

Η ενσυνείδητη διατροφή αποτελεί τη βάση ενός υγιεινού και ισορροπημένου τρόπου ζωής. Είναι σημαντικό να ακούμε το σώμα μας και τις ανάγκες του, δηλαδή να επιλέγουμε τρόφιμα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά χωρίς να απαγορεύουμε εντελώς κάποιες κατηγορίες τροφίμων και να δίνουμε έμφαση στην ποιότητα και την ποικιλία.

Eλευθερία Παναγιώτου
Eλευθερία Παναγιώτου Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, M.Sc.

Η Ελευθερία Παναγιώτου είναι κλινική Διαιτολόγος–Διατροφολόγος με μεταπτυχιακό στη Αθλητική Διατροφή. Από τον Σεπτέμβριο του 2018, διατηρεί το διαιτολογικό της γραφείο στη περιοχή της Λευκωσίας παρέχοντας εξειδικευμένα προγράμματα διατροφής που προσαρμόζονται στις ανάγκες και τους στόχους του κάθε ατόμου.