5 Διατροφικοί Συνδυασμοί για μέγιστα οφέλη στη διατροφή σου

27 Μαΐου 2024
7230 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί

Οι συνδυασμοί των τροφών αποτελούν συχνή ερώτηση προς τους διαιτολόγους-διατροφολόγους και η αλήθεια είναι πως υπάρχουν διάφοροι μύθοι κι αβάσιμες απόψεις που έχουν επικρατήσει γύρω από αυτό το θέμα και χρήζουν αποσαφήνισης.

Παρόλο που οι περισσότεροι “ενδιαφέρονται” για τους διατροφικούς συνδυασμούς που “παχαίνουν” και αυτούς που συμβάλλουν στο αδυνάτισμα, οι διατροφικοί συνδυασμοί είναι ιδιαιτέρως σημαντικοί για την υγεία μας.

Ωστόσο κάτι τέτοιο είναι δευτερευούσης σημασίας καθώς:

Βασικό κριτήριο των διατροφικών συνδυασμών είναι η μεγιστοποίηση της απορρόφησης των θρεπτικών συστατικών των τροφών και τα οφέλη τους για την υγεία

                                                                                         diatrofikoi sindiasmoi draganidaki                              

Συμπληρώστε τα στοιχεία σου, στη φόρμα δεξιά, ώστε να κατεβάσεις εντελώς δωρεάν το e-book και ανακάλυψε:

  • Γιατί είναι σημαντικοί οι διατροφικοί συνδυασμοί
  • Πως να αυξήσεις την απορρόφηση σιδήρου, ασβεστίου, ψευδαργύρου, προβιοτικών και κουρκουμίνης
  • Τα οφέλη των παραπάνω αλλά και των ενισχυτών απορρόφησής τους
  • Εύκολα και γευστικά παραδείγματα-ιδέες γευμάτων για κάθε συνδυασμό, για να μπορέσεις να εντάξεις τους συνδυασμούς αυτούς στη διατροφή σου      

Οι ιδέες γευμάτων που προτείνονται, προέκυψαν σε συνεργασία με τον μάγειρα Παντελή Καπνόπουλο

Καταλήγοντας

Όλες οι τροφές περιέχουν χρήσιμα θρεπτικά στοιχεία για τον οργανισμό και μας δίνουν ενέργεια για τις καθημερινές μας ασχολίες. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιοι “σωστοί” διατροφικοί συνδυασμοί όχι μόνο θα σου χαρίσουν γευστικά πιάτα αλλά ταυτόχρονα θα μεγιστοποιήσουν την απορρόφηση αυτών των θρεπτικών συστατικών από τον οργανισμό σου και προσφέροντάς σου μία σειρά οφελών για την υγεία σου!

Ελένη Χατζηλαζαρίδου
Ελένη Χατζηλαζαρίδου Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Η Ελένη Χατζηλαζαρίδου είναι Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, απόφοιτη του Τμήματος Επιστημών Διατροφής & Διαιτολογίας του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στην Κλινική Διατροφή στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Παράλληλα έχει παρακολουθήσει την μετεκπαίδευση Culinary Health Education Fundamentals Coaching της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Harvard.