Σπουδές
Είμαι απόφοιτη του τμήματος Διαιτολογίας-Διατροφής στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, με έτος εισαγωγής το 2019. Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής μου στο Πανεπιστήμιο, αποκόμισα πολλές γνώσεις, οι οποίες με βοήθησαν να εξελιχθώ σημαντικά σε προσωπικό και σε επαγγελματικό επίπεδο. Η εμπειρία μου μέσα από τον χώρο του Πανεπιστημίου με βοήθησε να αποκτήσω μια πολύ καλή επιστημονική βάση και μου έδωσε τη δυνατότητα να αποκτήσω δεξιότητες που σχετίζονταν με τη λήψη ιατρικού/διατροφικού ιστορικού, τη διατροφική αξιολόγηση, τη σύνταξη διαιτολογικών πλάνων καθώς και τη διατροφική εκπαίδευση σε αθλητές και σε κλινικούς και μη ασθενείς. Η υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής, η πρόληψη, η καθυστέρηση ή η αντιμετώπιση κάποιας ασθένειας καθώς και ζητήματα όπως η συνεισφορά στην εξέλιξη του επιστημονικού κλάδου στον χώρο της υγείας είναι κάποιες από τις βασικές μου φιλοδοξίες.
Απασχόληση
Αυτήν την περίοδο εργάζομαι στο διαιτολογικό γραφείο του κ. Πάρη Παπαχρήστου, με σκοπό να εμβαθύνω στον επιστημονικό αυτό κλάδο και να αποκτήσω όσο το δυνατόν περισσότερες γνώσεις και δεξιότητες. Η πρακτική μου άσκηση, που αποτέλεσε τα πρώτα μου βήματα στον χώρο της υγείας, απαρτιζόταν από τρεις φορείς: το ιδιωτικό γραφείο, το νοσοκομείο και τη βιομηχανία.
Αναφορικά με την πρακτική μου άσκηση στο ιδιωτικό γραφείο, εργάστηκα στα Dr. Prinou, στο τμήμα Σώματος και Διατροφής. Εκεί απέκτησα γνώσεις και εξοικειώθηκα με τη λήψη ιατρικού/διατροφικού ιστορικού, τις λιπομετρήσεις, τις σωματομετρήσεις, τη διατροφική αξιολόγηση και εκπαίδευση, τη σύνταξη διαιτολογικών πλάνων καθώς και τη χρήση μηχανημάτων για ευεξία και αδυνάτισμα.
Στο κομμάτι του νοσοκομείου, εργάστηκα στον Ερυθρό Ελληνικό Σταυρό, στο τμήμα Κλινικής Διατροφής. Στον χώρο αυτό, πέρα από τη διατροφική αξιολόγηση, τη διατροφική εκπαίδευση και τη σύνταξη διαιτολογικών πλάνων, ασχολήθηκα με την τεχνητή διατροφή, τη χρήση ή όχι συμπληρωμάτων σε ειδικούς ασθενείς καθώς και με τη σύνταξη και εκπόνηση επιστημονικών άρθρων για κλινικά ζητήματα.
Τέλος, στη βιομηχανία είχα την ευκαιρία να εμπλακώ στον χώρο των μηχανημάτων και να αναλάβω καθήκοντα που είχαν σχέση με τον έλεγχο πρώτων υλών, την εφαρμογή HACCP, την αξιολόγηση του τελικού προϊόντος καθώς και δοκιμές για παραγωγή νέων προϊόντων.
Κατάρτιση
Η επιμόρφωση και η κατάρτισή μου έχει ξεκινήσει ήδη από όταν ήμουν φοιτήτρια και συγκεκριμένα με μια ημερίδα στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο με θέμα "Η διατροφική υποστήριξη του ογκολογικού ασθενή στην κλινική πράξη". Κάπως έτσι συνέχισα και σε άλλες ημερίδες και επεκτάθηκα και σε συνέδρια που διοργανώνονταν από διάφορα ιδρύματα, όπως το Ελληνικό Κολλέγιο Γενικής Ιατρικής, η Ελληνική Διαβητολογική Εταιρία, το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών Κοργιαλένειο – Μπενάκειο και άλλα πολλά.
Πρόσφατα ολοκλήρωσα ένα πιστοποιητικό εξειδικευμένης επιμόρφωσης με τίτλο "Αρχές Διατροφικής Υποστήριξης Ενηλίκων Νοσηλευόμενων Ασθενών", ένα διατμηματικό σεμινάριο που έλαβε χώρα στο Γενικό Νοσοκομείο του Ευαγγελισμού.
Τη συγκεκριμένη περίοδο επέλεξα να αποκτήσω και το δεύτερο πιστοποιητικό εξειδικευμένης επιμόρφωσης με θέμα "Applications of Genetics in Precision Nutrition" που διοργανώνεται από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Τέλος, δεν θα μπορούσα να παραλείψω την πτυχιακή μου διατριβή με θέμα "Δείκτες Διατροφής σε σχέση με το Λιπιδαιμικό Προφίλ Ενηλίκων Ασθενών", η οποία βασίστηκε στα πλαίσια μιας μεγάλης έρευνας "Feel4Diabetes". Η διατριβή συγκρίνει αποτελέσματα από διάφορες έρευνες που υπάρχουν στην τρέχουσα βιβλιογραφία με τα αποτελέσματα που διεξήχθησαν από τη στατιστική ανάλυση των στοιχείων της έρευνας "Feel4Diabetes".
Δεξιότητες – Χόμπι
Κάποιες από τις δεξιότητες που κατέχω είναι η οργάνωση, οι επικοινωνιακές δεξιότητες, η ομαδικότητα και η συνεργασία, η διαχείριση χρόνου, η κριτική ικανότητα καθώς και η συναισθηματική νοημοσύνη.
Αναφορικά με τα χόμπι μου, περιλαμβάνουν το βόλεϊ, τον χορό, τα ταξίδια και τη μουσική.