ΠΙΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
diaitologos maria mentzelou

Μαρία Μπόγρη

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, M.Sc.
1260 Προβολές
Διαιτολογικό Γραφείο
Μαρία Μπόγρη
Πάροδος Οινώνης 0, Αίγινα

Σπουδές

Γεννήθηκα στην Αθήνα στις 25/06/1997. Είμαι πτυχιούχος του Tμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας - Διατροφής του Χαροκοπείου πανεπιστημίου Αθηνών από το 2020. Επιπλέον, έχω αποκτήσει μεταπτυχιακό δίπλωμα στον Σακχαρώδη Διαβήτη και την Παχυσαρκία από την Ιατρική Σχολή Αθηνών το 2024. 

Απασχόληση

Από το 2022 διατηρώ το δικό μου διαιτολογικό γραφείο στην Αίγινα, παρέχοντας εξατομικευμένη διατροφική υποστήριξη και συμβουλευτική στους διαιτώμενους. Στα πλαίσια της πρακτικής μου άσκησης για το μεταπτυχιακό αποτέλεσα μέλος της ομάδας διαιτολόγων του γενικού νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» όπου παρευρισκόμουν σε εβδομαδιαία βάση για έναν χρόνο και παρακολουθώντας πληθώρα κλινικών περιστατικών.

Πριν από την ίδρυση του γραφείου δραστηριοποιήθηκα ενεργά στο χώρο της αθλητικής διατροφής καθώς για δύο έτη ήμουν μέλος της ομάδας διατροφικής υποστήριξης των αθλητών της ΑΕΚ στο ποδόσφαιρο στην Α’ εθνική ανδρών (2020-2022).

Η πρώτη μου επαφή με το επάγγελμα του διαιτολόγου ήταν στα πλαίσια της πρώτης μου πρακτικής άσκησης στο Nοσοκομείο «Τζάνειο» όπου συμμετείχα στην ομάδα ενημέρωσης των διαβητικών ασθενών καθώς επίσης ασχολήθηκα με την συμβουλευτική και διατροφική υποστήριξη ασθενών στο εξωτερικό ιατρείο παχυσαρκίας. 

maria bogri diaitologos grafeio aigina

Κατάρτιση

Συμμετέχω ενεργά σε πανελλαδικά και ευρωπαϊκά συνέδρια και ημερίδες. Έχω πραγματοποιήσει ομιλίες στο ευρύ κοινό με στόχο την υιοθέτηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών αλλά και σε φοιτητές με αναφορικά με την αθλητική διατροφή. Είμαι μέλος του Πανελλήνιου συλλόγου Διαιτολόγων- Διατροφολόγων και συμμετέχω εθελοντικά σε ημερίδες σε σκοπό την ενημέρωση του κοινού όπως τοRace for the Cure και ενεργό μέλος στην Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία.

Στόχος μου είναι να παρέχω όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένη διατροφική υποστήριξη σε κάθε διαιτώμενο για αυτό και παρακολουθώ στενά τα επιστημονικά δεδομένα και τις σύγχρονες συστάσεις αναφορικά με την κλινική πρακτική αλλά και την διατροφική συμβουλευτική που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της διατροφικής φροντίδας.

Ενδιαφέροντα

Είμαι λάτρης της γυμναστικής για την ψυχική και τη σωματική ευεξία που μου χαρίζουν και στον ελεύθερο μου χρόνο επιδιώκω τις πεζοπορίες στην φύση για  μεγαλύτερη εκτόνωση. Νιώθω δημιουργικά όταν μαγειρεύω γευστικά και υγιεινά  γεύματα τόσο για εμένα όσο και για την οικογένεια και τους φίλους!

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πάροδος Οινώνης 0, Αίγινα
22970-25435
Διαιτολογικό Γραφείο
Μαρία Μπόγρη
Πάροδος Οινώνης 0, Αίγινα
2297025435
Λίγα λόγια για το γραφείο

Η φιλοσοφία του γραφείου είναι η εξατομικευμένη διατροφική προσέγγιση με βάση  το ιατρικό ιστορικό, τις διατροφικές προτιμήσεις, τις ανάγκες, τον τρόπο ζωής και την  καθημερινότητα του κάθε ατόμου. Στόχος μου είναι η προσέγγιση της διατροφής ως  ένα μέσο αυτό-φροντίδας για μια μακροχρόνια αλλαγή των διατροφικών συνηθειών.