ΠΙΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Antriani Xatzimarkou diaitologos

Ανδριανή Χατζημάρκου

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, M.Sc.
3747 Προβολές

Σπουδές

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Σπούδασα στο Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης, από όπου αποφοίτησα το 2018. Συνέχισα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στο τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών στο γνωστικό αντικείμενο της Κλινικής Διατροφής. Ερευνητικά με ενδιαφέρει η κατανόηση των διατροφικών αναγκών ανθρώπων όλων των ηλικιών και η μελέτη τροφίμων, συμπληρωμάτων και προτύπων διατροφής.

Απασχόληση

Η πρώτη μου επαφή με το αντικείμενο της διατροφής σε επαγγελματικό επίπεδο ήταν στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών "Η Ελπίς", όπου πραγματοποίησα την πρακτική μου άσκηση. Εκεί εξοικειώθηκα με τις ανάγκες των κλινήρων και εξωτερικών ασθενών και τη διατροφική υποστήριξή τους. Την τρέχουσα χρονική περίοδο εργάζομαι στο διαιτολογικό γραφείο του κ. Πάρη Παπαχρήστου, όπου έρχομαι σε επαφή με τις καθημερινές ανάγκες ενός διαιτολογικού γραφείου.

Κατάρτιση

Η πτυχιακή μου εργασία είχε ως θέμα τη «Θρεπτική Αξιολόγηση και Συσχέτιση με το Βιοχημικό Προφίλ», ενώ η μεταπτυχιακή μου διατριβή είχε ως θέμα την «Επίδραση των διατροφικών συνηθειών στις δράσεις της κατανάλωσης εκχυλίσματος με υποπροϊόντα οινοποίησης σε υγιείς γυναίκες». 
 
Παράλληλα παρακολουθώ συνέδρια και ημερίδες και συμμετέχω με εργασίες. Έχω συμμετάσχει στα συνέδρια 1o Συνέδριο Χημείας Μεταπτυχιακών και Προπτυχιακών Φοιτητών ΑΠΘ με τίτλο «Έρευνα, η προοπτική για την ανάπτυξη» και 12ο Μακεδονικό Συνέδριο Διατροφής και Διαιτολογίας στη Θεσσαλονίκη και στο 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διατροφής και Διαιτολογίας και 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κλινικής Διατροφής και Μεταβολισμού στην Αθήνα.
 
Στα πλαίσια της συνεχούς εκπαίδευσης μου έχω ολοκληρώσει εξ’ αποστάσεως το σεμινάριο “Nutrition and Lifestyle in Pregnancy” (Διατροφή και ο τρόπος ζωής στην εγκυμοσύνη) του Πανεπιστημίου Ludwig Maximilian της Γερμανίας.

Ενδιαφέροντα

Μου αρέσει πολύ η ζωγραφική, ιδιαίτερα η σκιτσογραφία, οι πεζοπορίες και το κολύμπι, τα οποία ασκώ συστηματικά. Στον ελεύθερό μου χρόνο μου αρέσει να πηγαίνω σε περιπάτους, να χορεύω, να βλέπω ταινίες και να πηγαίνω σε εκδηλώσεις και ταξίδια με τους δικούς μου ανθρώπους.

Στοιχεία Επικοινωνίας