ΠΙΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Maria Karagianni Texnologos Trofimon

Μαρία Καραγιάννη

Τεχνολόγος Τροφίμων M.Sc.
258 Προβολές

Σπουδές

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα όπου και ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στην Επιστήμη  και Τεχνολογία Τροφίμων στο Ανώτατο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθήνας. Έπειτα από  την ολοκλήρωση μιας άκρως ενδιαφέρουσας και πολυδιάστατης πρακτικής άσκησης και αφουγκραζόμενη την ολοένα και αυξανόμενη τάση για καινοτόμες εφαρμογές στα τρόφιμα και τη διατροφή, επέλεξα να ασχοληθώ σε μεταπτυχιακό επίπεδο με επιχειρηματικές εφαρμογές στη  Βιοτεχνολογία, σε τομείς της υγείας, της διατροφής, των τροφίμων και του περιβάλλοντος. 

Στο πλαίσιο της μεταπτυχιακής μου διατριβής, η οποία πραγματοποιήθηκε στο εργαστήριο  Φαρμακευτικής Χημείας και Βιοτεχνολογίας του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών σε συνεργασία με  το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, παρασκευάστηκε βιολειτουργικό τρόφιμο εμπλουτισμένο με  βιταμίνη Β12 και μελετήθηκε ο τρόπος με τον οποίο η κατανάλωσή του μπορεί να επιβραδύνει  την εμφάνιση της νόσου Αλτσχάιμερ. Παράλληλα, σχεδιάστηκε ολοκληρωμένο επιχειρηματικό πλάνο για την κυκλοφορία του προϊόντος στην ελληνική αγορά.

Απασχόληση

Έπειτα από την ολοκλήρωση των βασικών και των μεταπτυχιακών μου σπουδών, η συνεργασία μου με βιομηχανίες τροφίμων στάθηκε η αφορμή για να διευρύνω τους ορίζοντές μου και να  αγαπήσω ακόμα περισσότερο την επιστήμη και την τεχνολογία τροφίμων, καθώς μου δόθηκε η ευκαιρία να ενισχύσω τις γνώσεις μου τόσο σε επίπεδο ποιοτικού ελέγχου και διασφάλισης  ποιότητας όσο και σε επίπεδο επικοινωνιακής διαχείρισης θεμάτων σχετικών με τα τρόφιμα και τη διατροφή. Παράλληλα, το αμείωτο ενδιαφέρον μου για την επιστήμη των τροφίμων, καθώς  και το πάθος μου για τη μετάδοση των γνώσεων και των εμπειριών μου, με οδήγησαν μεταξύ  άλλων στην απόκτηση πιστοποιημένης διδακτικής επάρκειας και στην απασχόλησή μου ως  εκπαιδευτικός στον τομέα της Τεχνολογίας Τροφίμων και της Διατροφής. 

Τα πρώτα μου επαγγελματικά βήματα ξεκίνησαν από την πρακτική μου άσκηση στον ποιοτικό  έλεγχο βιομηχανίας καλλυντικών, ενώ η επαγγελματική μου πορεία συνεχίστηκε μέσω της  συνεργασίας μου με γαλλική εταιρία καλλυντικών στον τομέα έρευνας και ανάπτυξης νέων  προϊόντων.

Κατάρτιση

Η Επιστήμη των Τροφίμων και της Διατροφής καθώς και οι επιχειρηματικές εφαρμογές τους,  αποτελούν έναν από τους πιο ταχέως εξελισσόμενους τομείς της εποχής μας. Έτσι, παραμένω  όσο το δυνατόν περισσότερο ενημερωμένη για τις νέες τάσεις και εξελίξεις μέσω της  παρακολούθησης σεμιναρίων, ημερίδων αλλά και εξειδικευμένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων,  όπως: 

  •  Digital Marketing και επιχειρηματικότητα σε τομείς τροφίμων και περιβάλλοντος ∙ Σύγχρονες τάσεις και μέθοδοι μοριακής διαγνωστικής 
  •  Βιολειτουργικά τρόφιμα 
  •  Ισχυρισμοί υγείας και διατροφής 
  •  Επισήμανση τροφίμων/Διατροφική ετικέτα 
  •  Συστήματα διαχείρισης και διασφάλισης ποιότητας κ.α.

Χόμπι

Ασχολούμαι ενεργά με εθελοντικές δράσεις για την προστασία των ζώων ενώ στον ελεύθερο  χρόνο μου, ασχολούμαι με την γυμναστική και το χορό.

Στοιχεία Επικοινωνίας