ΠΙΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Vasiliki Tsavou diaitologos

Βασιλική Τσάβου

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
234 Προβολές

Σπουδές

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Φοιτώ στο Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, όπου και διανύω το τελευταίο εξάμηνο των σπουδών μου. Στην Λήμνο μου δόθηκε η ευκαιρία να εντρυφήσω σε πολύτιμες γνώσεις σχετικά με τα τρόφιμα και την βιομηχανία. Ωστόσο, η επιστήμη της διατροφής κέρδισε περισσότερο το ενδιαφέρον μου. Η δυνατότητα που έχουμε με τις επιλογές μας να διατηρήσουμε ένα υγιές σωματικό βάρος, να προλάβουμε την εμφάνιση ασθενειών και να επιλέγουμε τα κατάλληλα «καύσιμα» ώστε να ανταποκρινόμαστε στις απαιτήσεις της καθημερινότητας αποτελεί για μένα πηγή έμπνευσης.

Απασχόληση

Στα πλαίσια εκπόνησης της πρακτικής μου άσκησης απασχολούμαι στο γραφείο του κύριου Πάρη Παπαχρήστου στο Παγκράτι. Χαίρομαι ιδιαίτερα που αποτελεί την πρώτη μου επαφή στον χώρο της διαιτολογίας και έχω την ευκαιρία να είμαι κομμάτι της λειτουργίας ενός γραφείου και της διαχείρισης πελατών.

Κατάρτιση

Στα πλαίσια της πτυχιακής μου εργασίας συμμετείχα στην προετοιμασία ερωτηματολογίων συχνότητας κατανάλωσης τροφίμων και στην διεξαγωγή συνεντεύξεων με εθελοντές που συνέβαλλαν στην διαμόρφωση των τελικών αποτελεσμάτων της επιδημιολογικής μας έρευνας .Επιπλέον συμμετείχα στον Εθνικό Διαγωνισμό ECOTROPHELIA 2023, μία συνεργασία τεσσάρων Πανεπιστημίων της Ελλάδας (Αιγαίου, Ιονίου, Ιωαννίνων και Θράκης) με σκοπό την δημιουργία ενός καινοτόμου και φιλικού προς το περιβάλλον προϊόντος που δεν υπήρχε στην αγορά. Μελλοντικά θα ήθελα να επεκτείνω τις γνώσεις και την εμπειρία μου όσον αφορά την επιστήμη της διατροφής καθώς την θεωρώ βασική προϋπόθεση για μια πιο λειτουργική και ισορροπημένη ζωή σε όλους τους τομείς. Στόχος μου είναι να βελτιώνομαι συνεχώς για τις νέες εξελίξεις στον τομέα διατροφής και να βοηθήσω άλλους ανθρώπους να αποκτήσουν μια πιο υγιή σχέση με το φαγητό, το σώμα και την υγεία τους ώστε να πετύχουν αυτό που θέλουν.

Ενδιαφέροντα

Στον ελεύθερο χρόνο μου, μου αρέσει να γυμνάζομαι, να διαβάζω βιβλία και να χαλαρώνω περνώντας ποιοτικό χρόνο με τους φίλους και την οικογένειά μου. Λατρεύω τα ταξίδια, τις γνωριμίες με νέους ανθρώπους και τις βόλτες στην θάλασσα.

Στοιχεία Επικοινωνίας