ΠΙΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
kiki vagianou diaitologos

Κυριακή Βαγιάνου

Κλινικής Διαιτολόγος – Διατροφολόγος M.Sc.
3639 Προβολές
Διαιτολογικό Γραφείο
Κυριακή Βαγιάνου
Σγούτα 1, Χίος ΤΚ.82100

Σπουδές

Ονομάζομαι Κυριακή Βαγιάνου, είμαι πτυχιούχος (Bsc) Διαιτολόγος – Διατροφολόγος με έδρα την Χίο και με ειδίκευση (Msc) στην Κλινική Διατροφή. Φοίτησα στο τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης με βαθμό πτυχίου 9.

Αργότερα, συνέχισα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Εφαρμοσμένη Διαιτολογία και Διατροφή, κατεύθυνση Κλινικής Διατροφής».

Κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών, έλαβα τιμητικές υποτροφίες αριστείας και επίδοσης.

Απασχόληση

Διατηρώ το Διαιτολογικό Γραφείο μου στη Χίο, όπου αναλαμβάνω πλήθος περιστατικών. Στα πλαίσια της πρακτικής μου άσκησης, εργάστηκα στο διεθνές ερευνητικό κέντρο πάνω στον καρκίνο, το International Agency for Research on Cancer / World Health Organization, στην Λυών της Γαλλίας. Ακόμη, στα πλαίσια εκπόνησης της διπλωματικής μου εργασίας με θέμα «Αξιολόγηση της διαιτητικής πρόσληψης και επάρκειας της δίαιτας  παιδιών με τροφικές αλλεργίες» συνεργάστηκα με την Μονάδα Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας, Β’ Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών, του Νοσοκομείου ΠΑΙΔΩΝ Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού. 

Κατάρτιση

Είμαι μέλος διαφόρων επιστημονικών συλλόγων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Συγκεκριμένα, είμαι ενεργό μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων Διατροφολόγων (ΠΣΔΔ), συμμετέχοντας ενεργά στην  διοργάνωση του 16ου Πανελλήνιου συνεδρίου Διατροφής & Διαιτολογίας, της Ένωσης Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος (ΕΔΔΕ), της Ελληνικής Εταιρείας Ιατρικής / Κλινικής Διατροφής και Μεταβολισμού (GrEspen) και της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Κλινικής Διατροφής και Μεταβολισμού (Espen),όπου και παρακολουθώ συστηματικά κλινικά φροντιστήρια στα πλαίσια του προγράμματος εκπαίδευσης της ESPEN (LLL – Programme in Clinical Nutrition and Metabolism), με σκοπό την συνεχή ενημέρωση και επιστημονικά έγκυρη γνώση στο τομέα της Κλινικής Διατροφής. Παρακολουθώ συστηματικά συνέδρια και ημερίδες στο χώρο της διατροφής, της υγείας, της άσκησης και της ψυχολογίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό

Στοιχεία Επικοινωνίας

Σγούτα 1, Χίος ΤΚ.82100
2271 400590
Διαιτολογικό Γραφείο
Κυριακή Βαγιάνου
Σγούτα 1, Χίος ΤΚ.82100
2271 400590
Λίγα λόγια για το γραφείο

Το Διαιτολογικό Γραφείο της Κικής Βαγιανού βρίσκεται στη Χίο και αναμαβάνει πλήθος περιστατικών με εξατομικευμένη διατροφική προσέγγιση.