Στο παρακάτω livestreaming με θέμα «Οπτική-Video Επικοινωνία για τους Διαιτολόγους», είχαμε την τιμή να έχουμε καλεσμένο έναν εξαιρετικό συνεργάτη και συνοδοιπόρο από την έναρξη της πλατφόρμας του MedNutrition τον κ. Εργατίδη Χάρη απόφοιτο από τη σχολή Leica Academy στην Αθήνα, με καριέρα στον τομέα της τηλεόρασης και της φωτογραφίας.Το live streaming, στην ομάδα medNutrition PRO στο Facebook, συντόνισε ο διαιτολόγος- διατροφολόγος Πάρης Παπαχρήστος.
Μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο στη συνέχεια:
Μπορείτε να δείτε ολόκληρο το βίντεο, ενώ σας παραθέτουμε και μερικές από τις ερωτήσεις που τέθηκαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης:
Τι είναι η οπτική επικοινωνία;
Ως ορισμό, μπορούμε να θέσουμε το εξής είναι κάτι το όποιο χρειάζεται δουλειά, αντίληψη και βασικές γνώσεις πάνω στο κομμάτι της φωτογραφίας.
Που να επικεντρωθεί ένας διαιτολόγος στην οπτική επικοινωνία μέσα στο site του;
Μια πολύ καλή εικόνα είναι το θεμέλιο σε έναν διαιτολόγο που ξεκινάει καθώς είναι ικανό να προσεγγίσει και τον πιο δύσπιστο πελάτη. Για την επίτευξη του στόχου αυτού, θα πρέπει η συνεργασία μεταξύ του φωτογράφου και του διαιτολόγου να στηρίζεται στην εμπιστοσύνη και στην οικειότητα για να μπορέσει να επέλθει το λεγόμενο ¨ξεκλείδωμα¨ του διαιτολόγου για να έχουμε το μέγιστο επιθυμητό αποτέλεσμα.
Στα social media η οπτική επικοινωνία πως διαφοροποιείται;
Πολύ σημαντικό είναι να υπάρχει συνεχή ενημέρωση, το λεγόμενο «update» ώστε τόσο οι παλιοί πελάτες να βλέπουν μια συνεχή εξέλιξη των πραγμάτων και ότι δεν υπάρχει στασιμότητα, αυτό επιτυγχάνεται είτε με ανέβασμα μιας φωτογραφίας ή/και βίντεο στο προφίλ ή ακόμη πιο συχνής αλληλεπίδρασης με το κοινό μέσω των λεγόμενων stories.
Τι χρειάζεται ένας αρμόδιος υγείας να προσέξει να αποφύγει;
Είναι καλό να δείχνουμε το αληθινό μας πρόσωπο, τη φυσιογνωμία, την χροιά ώστε ο ακροατής να μπορεί να διαβάζει τη γλώσσα του σώματος μας και να του δημιουργηθεί ένα πιο φιλικό περιβάλλον και όχι τόσο απρόσωπο. Χρειάζεται βέβαια προσοχή ως προς το περιεόμενο που ανεβάζουμε και ως προς το πόσο θέλουμε να εκτεθούμε στο κοινό.
Το video ή η φωτογραφία; Ποιο είναι καλύτερο;
Το Video φαίνεται να κερδίζει αυτή την μάχη, καθώς φέρνει σε επικοινωνία σχεδόν άμεση τον πελάτη, ενώ και ο διαιτολόγος περνάει ευκολότερα το μήνυμα που θέλει να διαδώσει.
Φτάνει ένα κινητό καλό για να φωτογραφίσει κάποιος; ή μπορεί να χρειαστεί συμβουλευτική;
Ένα καλό κινητό από μόνο του δεν αρκεί για να έχει κανείς το μέγιστο θεμιτό αποτέλεσμα. Αυτό γιατί ένα κινητό ανεξάρτητα από το πόσο καλό είναι δεν είναι ικανό να ακολουθήσει τις βασικές αρχές της φωτογραφίας στις οποίες περιλαμβάνονται ο φωτισμός, η σύνθεση, η προοπτικής του κάδρου και η γωνία. Καλό θα ήταν λοιπόν να υπάρχει και η αντίστοιχη συμβουλευτική.