Πρόσφατα, διεξήχθη διαδικτυακά, η επιστημονική ημερίδα με θέμα «Λειτουργικά Τρόφιμα Διατροφή και Υγεία: Τεχνολογίες Βιοεπεξεργασιας, Καινοτόμα Τρόφιμα και Υγεία» από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου υπό τη χορηγία του medNutrition.
Tα θέματα που παρουσιάστηκαν είχαν μεγάλο ερευνητικό ενδιαφέρον και έθεσαν τη βάση για εξαιρετικές ερωτήσεις και συλλογισμούς.
Βελτίωση της Σύστασης Τροφίμων: Στόχοι, Διεθνείς Τάσεις και Νέα Μεθοδολογικά Εργαλεία
Ομιλήτρια: Μαίρη Καψοκεφάλου, Καθηγήτρια Διατροφής του Ανθρώπου
Καρδιαγγειακές Παθήσεις: Πρόληψη από τα παραδοσιακά τρόφιμα του Αιγαίου
Ομιλητής: Χαράλαμπος Χ. Καραντώνης, Αναπληρωτής Καθηγητής, Πρόεδρος ΤΕΤΔ
Ανάπτυξη Λειτουργικής ζυμούμενης Σάλτσας τύπου miso από Όσπρια και Εκχυλίσματα παραπροϊόντων Φρούτων και Λαχανικών
Ομιλητής: Αναγνώστης Αργυρίου, Καθηγητής Καινοτομίας στην Αγροδιατροφή, Αναπληρωτής Διευθυντής Ινστιτούτου Εφαρμοσμένων Βιοεπιστημών
Διατροφική Παρέμβαση Διερεύνησης Μεταγευματικής Σάλτσας τύπου MISO εμπλουτισμένης με Βιοκαροτενοειδή σε μεταβολικούς Βιοδείκτες Υγιών Εθελοντών
Ομιλήτρια: Παπαγιάννη Όλγα, Υποψήφια Διδάκτορας
Παραγωγή Βιοδραστικών ενώσεων από εκχυλίσματα παραπροϊόντων Φρούτων και Λαχανικών
Ομιλήτρια: Στυλιανουδάκη Θέμις Κωνσταντίνα, Τεχνολόγος Τροφίμων