Στις 25/2/2022 διεξήχθη διαδικτυακά, η επιστημονική ημερίδα με θέμα «Λειτουργικά Τρόφιμα Διατροφή και Υγεία: Τεχνολογία Λειτουργικών Τροφίμων και Βιοχημείας» από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου υπό τη χορηγία του medNutrition.
Tα θέματα που παρουσιάστηκαν είχαν μεγάλο ερευνητικό ενδιαφέρον και έθεσαν τη βάση για εξαιρετικές ερωτήσεις και συλλογισμούς.
Ανάπτυξη Βιολειτουργικών Τροφίμων και Διεξαγωγή Διατροφικών Παρεμβάσεων
Ομιλητής: Αντώνιος Κουτελιδάκης, Επίκουρος Καθηγητής Διατροφής του Ανθρώπου
Προβιοτικά Λειτουργικά Τρόφιμα: Ο Ρόλος τους στη Διατροφή και την Πρόληψη ασθενειών
Ομιλητής: Ευστάθιος Γκαιούρης, Αναπληρωτής Καθηγητής Μικροβιολογίας Τροφίμων
Γονιδιωματικές Προσεγγίσεις στην Εξατομικευμένη Διατροφή
Ομιλητής: Αναγνώστης Αργυρίου, Καθηγητής Καινοτομίας στην Αγροδιατροφή, Αναπληρωτής Διευθυντής Ινστιτούτου Εφαρμοσμένων Βιοεπιστημών
Διατροφική Παρέμβαση Διερεύνησης Μεταγευματικής Σάλτσας τύπου MISO εμπλουτισμένης με Βιοκαροτενοειδή σε μεταβολικούς Βιοδείκτες Υγιών Εθελοντών
Ομιλήτρια: Παπαγιάννη Όλγα, Υποψήφια Διδάκτορας
Ανάπτυξη Χρωματογραφικών Τεχνικών Ανάλυσης Βιοδραστικών Συστατικών και Μεταβολιτών σε Τρόφιμα και σε Βιολογικά Δείγματα
Ομιλήτρια: Αφροδίτη Μιχαλάκη, Υποψήφια Διδάκτωρ Χημείας Τροφίμων