Συστάσεις Διατροφής

Ποια διατροφική σας συνήθεια θεωρείτε λάθος και θέλετε να διορθώσετε;

της Νεκταρίας Καρακώστα
30 Νοεμβρίου 2015
15432 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
kopela pou trwei

Ειρήνη Κοντοπίδου, Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, M.Sc.

Μια αγαπημένη, αλλά λανθασμένη συνήθεια, είναι η σχεδόν καθημερινή κατανάλωση μικρής ποσότητας αναψυκτικού τύπου cola. Μπορεί το αναψυκτικό που καταναλώνω να είναι χωρίς ζάχαρη και να το πίνω σε μικρή ποσότητα, δεν παύει όμως να περιέχει καφεΐνη και ανθρακικό. Η μόνη περίοδος στην οποία εγκατέλειψα αυτή τη συνήθεια, ήταν η περίοδος της εγκυμοσύνης και του θηλασμού. Πλέον προσπαθώ να μην καταναλώνω αναψυκτικό σε καθημερινή βάση, αλλά 2-3 φορές την εβδομάδα.

Κωνσταντίνα Αποστολοπούλου, Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, M.Sc.

Σε γενικές γραμμές, η διατροφή μου είναι σωστή και εγκρατής, όμως έχω μια αδυναμία στα γλυκά και ίσως κάποιες φορές παρασύρομαι λίγο παραπάνω. Δεν τα στερούμαι (άλλωστε αυτό συμβουλεύω και τους πελάτες μου), προσέχω όμως την ποσότητα και τη συχνότητα με την οποία τα καταναλώνω. Εξάλλου στη διατροφή μας όλα επιτρέπονται με μέτρο σε ένα ισορροπημένο πλάνο διατροφής, σε συνδυασμό με φυσική δραστηριότητα.

Ιωάννα Κατσαρόλη, Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, M.Sc.

Το τσιμπολόγημα! Αν βγω εκτός προγράμματος και αργήσω να φάω, πεινάω τόσο πολύ, που συχνά καταλήγω να τσιμπολογώ κάτι στα «όρθια» όσο ετοιμάζω το γεύμα μου - στην προσπάθειά μου μάλιστα να χορτάσω θα φάω πολύ γρήγορα ή μηχανικά. Η πείνα, μού δημιουργεί μεγάλο εκνευρισμό και γι’ αυτό τις περισσότερες φορές προσπαθώ να είμαι τυπική στις ώρες που τρώω.

Νικολέτα Ντορζή, Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, M.Sc., RD

Γενικά ακολουθώ αρκετά ισορροπημένη διατροφή, αλλά όταν βρίσκομαι σε εστιατόριο και βρεθούν στο τραπέζι πατάτες τηγανητές, δεν μπορώ να αντισταθώ και να μην καταναλώσω έστω και λίγες! Εννοείται, ότι στην καθημερινή μου διατροφή αποφεύγω τελείως τα τηγανητά και πολύ λαδερά φαγητά και επί καθημερινής βάσης στο τραπέζι μου υπάρχει αρκετή σαλάτα ή λαχανικά ατμού.

Κατερίνα Φαντούση, Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Μια συνήθεια που πιθανό έχει τις ρίζες της στην παιδική μου ηλικία είναι ότι τσιμπολογάω, κάθε φορά που είμαι φορτισμένη συναισθηματικά.

Νεκταρία Καρακώστα
Νεκταρία Καρακώστα Δημοσιογράφος M.A.