Οικογένεια

Άσκηση και παιχνίδι για όλους

της Χριστίνας Λαμπρινού & της Διονυσίας Βουτσά
29 Μαρτίου 2016
15546 Προβολές
2 λεπτά να διαβαστεί
eikonografhsh me paidia pou paizoun

Photo source: www.bigstockphoto.com

Στο Ανθυγιεινό Πριγκιπάτο, οι κάτοικοι είχαν αρχίσει να νιώθουν πολύ καλύτερα. Είχαν αποκτήσει λαμπερά μαλλιά και δέρμα, τα μάτια τους ήταν καθαρά και έβλεπαν καλά, ενώ ήταν υγιείς και γεμάτοι ενέργεια έκαναν χαρούμενοι τις δουλειές τους και όλα κυλούσαν γαλήνια και ευχάριστα.

Η Βασιλική Οικογένεια του Ανθυγιεινού Πριγκιπάτου είχε αποφασίσει να χτίσει ένα καινούριο παλάτι σε σχήμα πυραμίδας, σαν κι αυτό του Βασιλείου της Σωστής Διατροφής για να τιμήσουν το φιλικό τους Βασίλειο που τους βοήθησε τόσο πολύ να κάνουν μία καινούρια αρχή.

Ο Στρατηγός Άσκησης επέβλεπε την πρόοδο των εργασιών και έδινε οδηγίες, ώστε οι εργασίες να γίνουν σωστά. Στο δρόμο του για τον έλεγχο της δυτικής πτέρυγας, ο Στρατηγός Άσκησης συνάντησε τα πριγκιπόπουλα από τις δύο οικογένειες να κάθονται στο μεγάλο σαλόνι και να συζητάνε. «Καλημέρα σας Πρίγκιπες και Πριγκίπισσες μου! Δε μου λέτε, γιατί κάθεστε εδώ μία τόσο όμορφη μέρα; Θα έπρεπε να είστε όλοι έξω, να παίζετε και να αθλείστε! Ελάτε μαζί μου στην αυλή!», είπε χαμογελώντας και σηκώνοντάς τους από τους καναπέδες.

«Ευχαρίστως!», είπαν ο πρίγκιπας Πρωτεϊνούλης και η πριγκίπισσα Αμυλένια, «Ναιαιαιαι!!», φώναξαν ο μικρός πρίγκιπας Γαλατούλης και η δίδυμες πριγκίπισσες Φρουτένια και Λαχανένια. «Ερχόμαστε!», απάντησαν πιο διστακτικά ο πρίγκιπας Λιπαρούλης και η πριγκίπισσα Ζαχαρένια. «Όμως, μήπως εμείς δεν είμαστε ακόμη αρκετά καλοί στα αθλήματα για να παίξουμε με τα πριγκιπόπουλα του Βασιλείου της Σωστής Διατροφής; Έχουμε γίνει πιο δυνατοί, αλλά όχι όσο εκείνοι ακόμη!». «Αυτό δεν έχει καμία σημασία!», αποκρίθηκε ο Στρατηγός Άσκησης. «Η άσκηση είναι παιχνίδι και διασκέδαση, όχι ανταγωνισμός! Δεν χρειάζεται να κερδίσουμε ο ένας τον άλλον, με το να ασκούμαστε κερδίζουμε όλοι μαζί καλύτερη υγεία και χαιρόμαστε! Αυτό είναι, άλλωστε το νόημα της άσκησης». «Αν είναι έτσι, τότε ερχόμαστε και εμείς!», είπε η πριγκίπισσα Ζαχαρένια και τα δύο αδέλφια ακολούθησαν τρέχοντας προς τους φίλους τους.

Τα πριγκιπόπουλα διασκέδαζαν όλα μαζί, παίζοντας κρυφτό, κυνηγητό και μήλα. Λίγη ώρα αργότερα, πέρασαν από την αυλή ο Βασιλιάς Ενέργειας με τη Βασίλισσα Υγεία και ο Βασιλιάς Φαγανούλης με τη Βασίλισσα Ακινησία, συνοδευόμενοι από τον δάσκαλο Πρωινούλη. «Γεια χαρά!» φώναξε ο Στρατηγός Άσκησης. «Τα παιδιά σας, όπως βλέπετε, έχουν στρωθεί στο παιχνίδι. Γιατί δεν συμμετέχετε κι εσείς;». «Χαχαχα, ερχόμαστε αμέσως!», είπε ο Βασιλιάς Ενέργειας. «Θα είναι πολύ διασκεδαστικό!». «Μααα…», απάντησε διστακτικά η Βασίλισσα Ακινησία, «Εγώ νόμιζα ότι το παιχνίδι και τα αθλήματα είναι για παιδιά!». «Κι όμως!», είπε ο Στρατηγός Άσκησης, «Η άσκηση κάνει καλό σε όλες τις ηλικίες, από τα πολύ μικρά παιδιά, μέχρι τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας! Όλοι πρέπει να ασκούμαστε για να νιώθουμε ευεξία και ζωντάνια και να είμαστε δυνατοί! Ελάτε και εσείς μαζί μας!».

Και έτσι τα Πριγκιπόπουλα και οι γονείς τους, τόσο από το Βασίλειο της Σωστής Διατροφής όσο και από το Ανθυγιεινό Πριγκιπάτο, αλλά και ο δάσκαλός τους διασκέδασαν πολύ εκείνο το απόγευμα και αποφάσισαν να βάλουν την άσκηση και το παιχνίδι στο καθημερινό τους πρόγραμμα!

Το Ανθυγιεινό Πριγκιπάτο είχε πλέον μάθει ότι το μυστικό των κατοίκων του Βασιλείου της Σωστής Διατροφής δεν ήταν κάποιο μαγικό φίλτρο ή συνταγή, αλλά η σωστή και ισορροπημένη Διατροφή και η Άσκηση.

Έτσι, η Βασιλική Οικογένεια του Βασιλείου της Σωστής Διατροφής αποφάσισε ότι ήταν καιρός να επιστρέψει στο δικό της Βασίλειο. Ο Βασιλιάς Φαγανούλης και η Βασίλισσα Ακινησία οργάνωσαν μία μεγάλη αποχαιρετιστήρια γιορτή για να ευχαριστήσουν τον Βασιλιά Ενέργεια και τη Βασίλισσα Υγεία για το καλό που τους έκαναν.

«Ξέρετε… Όλα αυτά δε θα είχαν συμβεί αν δεν ήταν ο καλός μας Αλλαγής. Νομίζω ότι η θέση του Στρατηγού είναι αυτή που του ταιριάζει για να διατηρήσει την ειρήνη και την ευτυχία στο Πριγκιπάτο μας και να μας θυμίζει ότι πάντα μπορούμε να αλλάξουμε προς το καλύτερο!», είπε ο Βασιλιάς Φαγανούλης και όλοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα!

Χριστίνα-Πωλίνα Λαμπρινού
Χριστίνα-Πωλίνα Λαμπρινού Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, MSc, PhD

H Χριστίνα-Πωλίνα Λαμπρινού είναι Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, με επιπλέον μεταπτυχιακή εξειδίκευση (M.Sc.) στην κλινική διατροφή και Διδάκτωρ του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου. Εργάζεται ως επιστημονική συνεργάτιδα του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου σε Ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα ενώ παρέχει και διαιτολογικές υπηρεσίες στο αυτόνομο διαιτολογικό γραφείο στην περιοχή της Καλλιθέας.

Διονυσία Βουτσά
Διονυσία Βουτσά Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος