Δίαιτα

Πως δεν θα πάρουμε κιλά στις γιορτές;

14 Ιουλίου 2015
15663 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
Πως δεν θα πάρουμε κιλά στις γιορτές;

Οι χριστουγεννιάτικες και πρωτοχρονιάτικες ατασθαλίες πολλές φορές μας οδηγούν στην πρόσληψη βάρους. Με την επαναφορά μας στην καθημερινότητά μας μετά το πέρας των εορτών κάνουμε επανειλημμένες προσπάθειες να χάσουμε τα 2, 3, 4 κιλάκια που μπορεί να πήραμε. Για να δώσω πολύτιμες συμβουλές σε αυτούς που θέλουν να πετύχουν τον στόχο τους χωρίς να λιμοκτονήσουν, βρέθηκα στη ραδιοφωνική εκπομπή του Kappa Radio 87,9 Fm.

Η παρουσιάστρια της εκπομπής, κυρία Μουζάκη μου ζήτησε να προτείνω κάποια βήματα που μπορούν να βοηθήσουν κάποιον να χάσει τα κιλά με σωστό τρόπο χωρίς να πεινάει.

Το πρώτο tip που ανέφερα ήταν να βάλει ένα ρεαλιστικό στόχο. Ένας επιτεύξιμος στόχος για σωστή απώλεια βάρους είναι 1% απώλεια την εβδομάδα. Ένα λάθος που κάνουν πολλοί είναι ότι ανεβαίνουν πολλές φορές μέσα στην ημέρα στη ζυγαριά. Αυτό τους προκαλεί άγχος και αποτρέπει στην καλή ψυχολογία να γίνει σύμμαχος στην προσπάθεια που καταβάλλουν.

Άλλη συμβουλή που μοιράστηκα με τους ακροατές ήταν ότι πρέπει να μειώσουν τη μεσημεριανή και βραδινή μερίδα τους, όπως επίσης και τα λιπαρά. Τέλος, η καθημερινή άσκηση, διάρκειας 20' μπορεί να γίνει καλός αρωγός στην προσπάθεια αυτή.

Νίκος Ζέρβας
Νίκος Ζέρβας Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, M.Sc.

Ο Νικόλαος Ζέρβας είναι Διατολόγος-Διατροφολόγος, με επιπλέον μεταπτυχιακή εξειδίκευση (MSc) στην τεχνολογία ελέγχου και διασφάλισης της ποιότητας. Συγγραφέας του βιβλίου "Από το ράφι στο καρότσι - Οδηγός διατροφής στο supermarket!" των εκδόσεων medNutrition. Παρέχει τις διαιτολογικές υπηρεσίες του, στο γραφείο του στο Κιάτο Κορινθίας.

Ο απώτερος στόχος του δεν είναι μόνο η μείωση βάρους και η βελτίωση των δεικτών υγείας του διαιτώμενου αλλά η τροποποίηση της διατροφικής συμπεριφοράς του μέσω των  παρεχόμενων  διαιτολογικών υπηρέσιων είτε δια ζώσης στο  ιδιωτικό διαιτολογικό γραφείο στο Κιάτο Κορινθίας είτε εξ αποστάσεως (μέσω viber, Skype, video κλήση)  σε όλη την Ελλάδα και το Εξωτερικό.