Προτάσεις χορηγών

Πτι Φουρ με Γέμιση Μαρμελάδα Βερίκοκο και Επικάλυψη Σοκολάτας

10 Σεπτεμβρίου 2015
23454 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
Πτι Φουρ με Γέμιση Μαρμελάδα Βερίκοκο και Επικάλυψη Σοκολάτας

To Flora με βούτυρο είναι η ιδανική πρόταση για όλους όσοι επιζητούν την απόλαυση, χωρίς συμβιβασμούς! Με χαμηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά, αλλά με όλη τη γεύση και το άρωμα του βουτύρου, δίνει στα φαγητά και τα γλυκά ...απίθανη γεύση! Απολαύστε το Flora Soft με βούτυρο, με 60% λιγότερα κορεσμένα λιπαρά από το βούτυρο αγελάδος, επάνω σε μια αχνιστή φέτα ψωμί!

Προετοιμασία: 20', Μαγείρεμα: 20'

Υλικά Για περίπου 30 κομμάτια μέτριου μεγέθους:

  • 250 γρ. Flora με βούτυρο σε αλουμινόχαρτο
  • 1 ½ φλιτζάνι (180γρ.) ζάχαρη άχνη
  • 2 αυγά μεγάλα
  • 2 φακελάκια Βανιλέτα Άλσα
  • 3 φλιτζάνια τσαγιού (380γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για τη διακόσμηση:

  • ½ φλιτζανιού μαρμελάδα βερίκοκο
  • 125 γρ. κουβερτούρα λιωμένη

Προετοιμασία:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C και στρώνουμε σε δύο ρηχά ταψιά χαρτί ψησίματος. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το Flora και το χτυπάμε με το φτερό στη μεσαία ταχύτητα μαζί με την ζάχαρη άχνη και τη βανιλέτα. Προσθέτουμε σταδιακά τα αυγά. Μόλις γίνουν ένα ενιαίο μείγμα ξεκινάμε και ρίχνουμε το αλεύρι επίσης σταδιακά.

Όταν ενσωματωθεί όλο, σταματάμε το μίξερ και με τη βοήθεια μιας σπάτουλας το μεταφέρουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής στην οποία έχουμε στερεώσει από πριν κατσαρό ή ίσιο κορνέ με χοντρή τρύπα. Φτιάχνουμε με τη σακούλα πάνω στα ταψάκια μακρόστενα ή στρογγυλά κομμάτια ζύμης αφήνοντας μικρή απόσταση μεταξύ τους για να μην κολλήσουν, γιατί θα φουσκώσουν στο ψήσιμο.

Ψήνουμε τα βουτήματα στον φούρνο για περίπου 15-20 λεπτά, ώστε να ροδίσουν λίγο οι άκρες τους κι όχι να ροδοκοκκινίσει ολόκληρη η επιφάνειά τους. Αφού ψηθούν και κρυώσουν, τα κολλάμε μεταξύ τους ανά δύο, χρησιμοποιώντας λίγη μαρμελάδα βερίκοκο. Αφού στεγνώσει η μαρμελάδα και κολλήσουν καλά μεταξύ τους τα μπισκότα, τα βουτάμε σε λιωμένη κουβερτούρα μέχρι τη μέση περίπου και τα αφήνουμε πάνω σε λαδόκολλα να στεγνώσουν. Για να διατηρηθούν μαλακά τα διατηρούμε σε μεταλλικό ή πορσελάνινο σκεύος.