Νέα - Ειδήσεις

Ήβη Παπαϊωάννου: Γνωρίζουμε τις βιταμίνες της Power Health

09 Οκτωβρίου 2015
14619 Προβολές
3 λεπτά να διαβαστεί
Ήβη Παπαϊωάννου: Γνωρίζουμε τις βιταμίνες της Power Health

Βάσει στοιχείων της IMS (Ιούλιος 2015), 2 εκατομμύρια Έλληνες έχουν βάλει την Powerhealth στη ζωή τους. Η εταιρεία εκφράζει τις ευχαριστίες της δηλώνοντας πώς έτσι εκπληρώνει το όραμά της και εμείς συναντήσαμε την Ήβη Παπαιωάννου,Διαιτολόγο-Διατροφολόγο και Σύμβουλο διατροφής της Power Health να μας πει περισσότερα και σε σχέση με τον εκπαιδευτικό ρόλο της εταιρίας.

Πείτε μας λίγα λόγια για την Power Health.

Πώς έχει καταφέρει τόσα χρόνια να βρίσκεται στην κορυφή της αγοράς των συμπληρωμάτων διατροφής;

Η Power Health αποτελεί την κορυφαία εταιρεία συμπληρωμάτων διατροφής για περισσότερο από 30 χρόνια και αυτό φυσικά δεν οφείλεται σε έναν μόνο παράγοντα. Το puzzle της επιτυχίας συνθέτουν καταρχήν το όραμα της προέδρου Λιλής Περγαντά, το Ελληνικό DNA της εταιρείας, που επιτρέπει τη δημιουργία καινοτόμων συνθέσεων που ακουμπούν απολύτως στις ανάγκες του Έλληνα καταναλωτή και με πρώτη προτεραιότητα την ποιότητα των προϊόντων. Όλα τα παραπάνω είναι εκείνα που τελικά κερδίζουν την εμπιστοσύνη των Ελλήνων, καλύπτοντας τις ανάγκες τους και προσφέροντας τους φυσικά προϊόντα υγείας και κατ' επέκταση καλύτερη ποιότητα ζωής.

Πόσο εκπαιδευμένο είναι το Ελληνικό κοινό στο ρόλο των συμπληρωμάτων διατροφής;

Το Ελληνικό κοινό θα λέγαμε πως δεν είναι όσο πληροφορημένο θα ελπίζαμε σε ό,τι αφορά τα συμπληρώματα διατροφής. Η άποψη αυτή αποτυπώνεται στα στατιστικά στοιχεία που δείχνουν πως μόλις 1 στους 10 Έλληνες λαμβάνει κάποιο συμπλήρωμα, όταν την ίδια στιγμή 2 στους 3 Αμερικάνους υιοθετούν την καθημερινή κατανάλωση συμπληρωμάτων. Παρ' oλ' αυτά η Power Health έχει καταφέρει να μπει στα σπίτια περισσότερων από 2 εκατομμυρίων Ελλήνων, έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών. Τα τελευταία χρόνια και στη χώρα μας ο φόβος για τα συμπληρώματα δίνει τη θέση του στη γνώση, κατεύθυνση προς την οποία συμβάλλουν καταλυτικά η έγκυρη πληροφόρηση είτε από τις εταιρείες των συμπληρωμάτων διατροφής, είτε από τους ειδικούς υγείας.

Πόσο σημαντικό είναι για μία εταιρεία να επενδύει στην εκπαίδευση των καταναλωτών; Σε τι τη διαφοροποιεί;

Εκπαιδευμένος είναι ο καταναλωτής που γνωρίζει ποιο ρόλο παίζουν στη ζωή του τα προϊόντα που καταναλώνει. Όπως κανείς αγοράζει ένα παλτό και κατανοεί πως το χρειάζεται για να μην κρυώνει, έτσι ακριβώς πρέπει να ξέρει πως ένα συμπλήρωμα διατροφής καλύπτει μία συγκεκριμένη ανάγκη του. Μόνο που στη δική μας περίπτωση η γνώση είναι πολύ σημαντικότερη καθώς μιλάμε για προϊόντα υγείας. Ο καταναλωτής μίας εταιρείας, όπως η Power Health, που επιλέγει να εκπαιδεύσει το κοινό της, έχει τη δύναμη να κάνει μία συνειδητή επιλογή για να προλάβει ή να αντιμετωπίσει μία κατάσταση στον οργανισμό του.

Η εταιρεία δημιούργησε την Vitamins Academy. Τι είναι, πως προέκυψε αυτή η ιδέα και ποιοι είναι οι στόχοι της;

Η Vitamins Academy είναι η πρώτη Ακαδημία Βιταμινών στην Ελλάδα και έχει σαν στόχο να καλύψει την ανάγκη του σύγχρονου καταναλωτή για συνεχή και άμεση πρόσβαση στην πληροφορία. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία της Power Health που αποβλέπει να αυξήσει τη γνώση όχι μόνο των καταναλωτών, αλλά και των ειδικών υγείας, σε θέματα βιταμινών, μετάλλων, ιχνοστοιχείων και άλλων φυσικών συστατικών, που κάθε οργανισμός χρειάζεται για να εξασφαλίζει μία ισορροπημένη διατροφή και να είναι υγιής. Επίσης, είναι πολύ σημαντικό κανείς να γνωρίζει πως πίσω από την Ακαδημία των Βιταμινών, βρίσκεται το καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό της Power Health.

Πως μαθαίνει κάποιος για τη Vitamins Academy και ποια είναι η απήχησή της στους καταναλωτές;

Στον πρώτο μόλις χρόνο ζωής της η Vitamins Academy δίνει τη δυνατότητα στο σύγχρονο καταναλωτή να μάθει για τα συστατικά των συμπληρωμάτων διατροφής με πρωτοποριακές εφαρμογές και διαδραστικά μέσα. Το site της Power Health, η εφαρμογή του κινητού τηλεφώνου, το blog υγείας, τα videos και τα infographics είναι μερικοί μόνο από τους τρόπους που κανείς από τον καναπέ του σπιτιού του μπορεί να απαντήσει σε ερωτήματα όπως: Γιατί χρειάζομαι ένα συμπλήρωμα διατροφής; Ποιος είναι ο ρόλος της βιταμίνης C στο σώμα; Ποιες τροφές είναι πλούσιες σε μαγνήσιο; Αυξάνουν τα αναβράζοντα δισκία την πίεσή μου; Και άλλα πολλά. Πρόκειται όχι απλά για έναν οδηγό συμπληρωμάτων διατροφής, αλλά για ένα σύμβουλο υγείας.

Συμπληρώματα διατροφής ή πραγματική φυσική τροφή; Τι απάντηση έχει να δώσει ένας διαιτολόγος στο ερώτημα αυτό που διχάζει;

Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει δίλημμα. Η διατροφή αποτελεί τον τρόπο με τον οποίο κανείς θα πάρει τον κυριότερο όγκο των θρεπτικών συστατικών που χρειάζεται για να λειτουργήσει σωστά ο οργανισμός. Όμως το πόσο κοντά είναι ο σύγχρονος άνθρωπος στην ιδανική διατροφή επιδέχεται μεγάλης αμφισβήτησης. Είτε γιατί πολλές φορές η ποιότητα αυτής είναι χαμηλή, είτε γιατί οι ανάγκες του σώματος είναι αυξημένες. Τα παιδιά, οι γυναίκες, οι ηλικιωμένοι, οι σκληρά εργαζόμενοι, οι αθλητές είναι όλες ομάδες ανθρώπων που αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες αποκλειστικά μέσω της διατροφής ακόμα και εάν αυτή θεωρείται ισορροπημένη. Ένα υγιεινό διατροφικό πρότυπο δεν αποκλείει την ανάγκη για συμπληρώματα διατροφής, όπως και τα συμπληρώματα διατροφής δεν υποκαθιστούν την τροφή.

powerhealth papaioannou interview in