ΠΙΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Eleftheria Panagiotou diaitologos

Eλευθερία Παναγιώτου

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, M.Sc.
12036 Προβολές
Διαιτολογικό Γραφείο
Ελευθερία Παναγιώτου
Σπύρου Λάμπρου 5 (pelekanos court 9) – διαμέρισμα 202, Λευκωσία

Σπουδές

Πάντα από μικρή ηλικία είχα ένα τεράστιο ενδιαφέρον για τη διατροφή και το πως επηρεάζει τη υγειά μας ή την απόδοση μας στο αθλητισμό. Έτσι, ξεκίνησα το διαιτολογικό μου ταξίδι, φοιτώντας Διαιτολόγια στο πανεπιστήμιο Λευκωσίας σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο του Hertfordshire στο Λονδίνο από όπου και αποφοίτησα το 2015. Στη συνέχεια, το 2017 απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Αθλητική Διατροφή από το πανεπιστήμιο του Middlesex. Επιπλέον, αυτή την περίοδο, κάνω το διδακτορικό μου στο πανεπιστήμιο της Λευκωσίας. Το αντικείμενο της διατριβής μου είναι η επίδραση της μεσογειακής διατροφής κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης στις διατροφικές αλλεργίες των παιδιών.

Απασχόληση

Από το 2018 μέχρι σήμερα διατηρώ το διαιτολογικό μου γραφείο στη Λευκωσία όπου παρέχω συμβουλές και εξατομικευμένα προγράμματα διατροφής που αντιστοιχούν στους στόχους και τις ανάγκες του κάθε ατόμου. Κάποια από τα περιστατικά που παρακολουθώ είναι άτομα που θέλουν να διαχειριστούν το βάρος τους, αθλητές, παιδιά ή κλινικά περιστατικά όπως διαβήτη, νεφροπάθεια, ή γαστρεντερολογικά προβλήματα κ.α. Σε κάθε συνεδρία, παρακολουθώ την πρόοδό τους και προσφέρω υποστήριξη, ενθαρρύνοντάς τους να ανακαλύψουν νέες, υγιεινές επιλογές που μπορούν να ενσωματώσουν με άνεση στην καθημερινή τους ζωή. 

Είχα την ευκαιρία τόσο κατά τη διάρκεια των σπουδών μου όσο και αργότερα να συμμετέχω εθελοντικά σε διάφορες παρουσιάσεις και εκδηλώσεις σε σχολεία για τη προώθηση της υγιεινής διατροφής. Επίσης, από το 2019 έχω την τιμή να διατηρώ συνεργασία με την Ομοσπονδία των Ειδικών Ολυμπιακών Κύπρου, παρέχοντας σωματομετρικές μετρήσεις και διεξάγοντας σεμινάρια για τους αθλητές, με στόχο τη βελτίωση της υγείας και της απόδοσής τους.

Κατάρτιση

Κάθε μέρα, νέες ερευνητικές ανακαλύψεις και επιστημονικά ευρήματα διαμορφώνουν τον τρόπο που βλέπουμε τη διατροφή και την υγεία. Έτσι, προσπαθώ συνεχώς να παρακολουθώ τις τελευταίες εξελίξεις είτε μέσω σεμιναρίων είτε διαβάζοντας κάποιο σχετικό επιστημονικό άρθρο. Αυτή η συνεχής ενημέρωση μου δίνει τη δυνατότητα να παρέχω στους ασθενείς μου τις καλύτερες δυνατές διατροφικές συμβουλές και να ανταποκρίνομαι στις ανάγκες και τους στόχους τους.

Ενδιαφέροντα

Στον ελεύθερο μου χρόνο, απολαμβάνω να εξερευνώ νέες, υγιεινές συνταγές και να μαγειρεύω. Επίσης, μου αρέσει η γυμναστική είτε να πηγαίνω στο γυμναστήριο είτε παίζοντας κάποιο άθλημα όπως επιτραπέζια αντισφαίριση ή τένις. Επίσης, λατρεύω να πηγαίνω ταξίδια όπου μου δίνεται η ευκαιρία να δοκιμάσω νέες γεύσεις και να γνωρίσω τη αυθεντική κουλτούρα της κάθε χώρας.

Στοιχεία Επικοινωνίας

+357 99526114
Διαιτολογικό Γραφείο
Ελευθερία Παναγιώτου
Σπύρου Λάμπρου 5 (pelekanos court 9) – διαμέρισμα 202, Λευκωσία
+357 99526114
Λίγα λόγια για το γραφείο

Φιλοσοφία μου είναι να δημιουργήσουμε μαζί ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής που να ταιριάζει ακριβώς στις δικές σας ανάγκες και να σας βοηθήσει να αποκτήσετε έναν υγιεινό, ισορροπημένο τρόπο ζωής. Ανυπομονώ να ξεκινήσουμε αυτό το ταξίδι μαζί και να σας βοηθήσω να επιτύχετε τους στόχους σας!