ΠΙΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Nikolaos Samelis diaitologos

Νικόλαος Σαμέλης

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
39258 Προβολές
Διαιτολογικό Γραφείο
Fζην Diet - Νικόλαος Σαμέλης
Μακεδονίας1, Καλαμαριά 55135

Σπουδές

Ονομάζομαι Νικόλας Σαμέλης και είμαι, απόφοιτος BSc του τμήματος Διαιτολογίας – Διατροφολογίας του Πανεπιστημίου Queen Margaret του Εδιμβούργου. Εκτέλεσα τις σπουδές μου στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης, το οποίο βρίσκεται σε άμεση συνεργασία και επικοινωνία με το Πανεπιστήμιο. Ολοκλήρωσα την πρακτική μου άσκηση σε πληθώρα ιδιωτικών γραφείων, στο κέντρο αποκατάστασης Αρωγή και στο 424 Γ.Σ.Ν.Ε. Η πτυχιακή μου εργασία περιλάμβανε την μελέτη της επίδρασης των γλυκαντικών ουσιών σε άτομα με σακχαρώδη διαβήτη τύπου ΙΙ. Μετά από κάποια χρόνια εμπειρίας στο χώρο της διατροφής, αποφάσισα να μοιραστώ τις γνώσεις μου. Πάντα πίστευα πως είναι επιλογή μας το να τρώμε σωστά και να γνωρίζουμε τα οφέλη των θρεπτικών συστατικών που προσλαμβάνουμε από την διατροφή μας. Η σωστή καθοδήγηση για να κάνουμε αυτή την επιλογή είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την επίτευξη της ευζωίας.

Απασχόληση

Εργάζομαι ανεξάρτητα ως Διαιτολόγος – Διατροφολόγος στο διαιτολογικό μου γραφείο στην Καλαμαριά της Θεσσαλονίκης. Στο παρελθόν συνεργάστηκα με το ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο της Personal Wellness. Εκεί λειτουργούσα ως σύμβουλος διατροφής και εκτελούσα όλες τις σωματικές μετρήσεις και δοκιμασίες. Έχω εμπειρία πάνω στην εκτέλεση αναλύσεων σύστασης σώματος και βασικού μεταβολισμού όπως και καρδιοαναπνευστικών δοκιμασιών με επαγγελματικό εξοπλισμό.

Σχεδόν καθημερινά έρχομαι σε επαφή με περιστατικά τα οποία χρήζουν διατροφικής αντιμετώπισης, ενώ η παρέμβαση ενός επαγγελματία Διαιτολόγου – Διατροφολόγου κρίνεται απαραίτητη. Εξίσου σημαντική είναι και η διατροφική εκπαίδευση του κάθε διαιτώμενου με τον οποίο έρχομαι σε επαφή, ώστε να πετύχει καλύτερα αποτελέσματα. Δύο από τα συνήθη θέματα που συζητάω με τους διαιτώμενους και τους εκπαιδεύω πάνω σε αυτά, είναι η διατροφική ετικέτα και το διατροφικό πιάτο. Εκπαιδεύοντας τους διατροφικά είναι η καλύτερη λύση για να διατηρήσουν ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο και να αυξήσουν την ποιότητα της υγείας τους.

Στα πλαίσια της πρακτικής μου άσκησης εργάσθηκα ως Διαιτολόγος – Διατροφολόγος στο διαιτολογικό τμήμα του κέντρου αποκατάστασης Αρωγή στην Θεσσαλονίκη και του 424 ΓΣΝΕ, στο οποίο και ολοκλήρωσα την πτυχιακή μου εργασία. Εκεί μου δόθηκε η ευκαιρία να έρθω σε επαφή με πληθώρα κλινικών περιστατικών και να παρέμβω διατροφικά.

Επιπλέον, έχω εργασθεί ως Διαιτολόγος – Διατροφολόγος σε γνωστό ιδιωτικό διαιτολογικό γραφείο της Καλαμαριάς στην Θεσσαλονίκη, όπου και ήμουν υπεύθυνος για την αρθρογραφία του γραφείου στα social media.

Κατάρτιση

Η επιστήμη της διατροφής εξελίσσεται διαρκώς, οπότε και εγώ προσπαθώ να κάνω το ίδιο μελετώντας με οποιονδήποτε τρόπο τις εξελίξεις και τα νέα ερευνητικά δεδομένα του χώρου της υγείας και διατροφής. Το διαδίκτυο πλέον είναι η καλύτερη λύση ως προς αυτό.

  • Έχω ολοκληρώσει την μετεκπαίδευση μου πάνω στον τομέα της Διαχείρισης Διατροφικών Διαταραχών, μέσω του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).
  • Έχω παρακολουθήσει και ολοκληρώσει το πρόγραμμα MB-Eat της Αμερικανού ψυχολόγου Jean-Kristeller, με θέμα την ενσυνείδητη διατροφή και την ψυχολογία του ατόμου.
  • Παράλληλα, παρακολουθώ το πρόγραμμα μετεκπαίδευσης Master Nutritionist in Pediatric Nutrition της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας για να λάβω την πιστοποίηση μου ως Παιδοδιατροφολόγος.
  • Επιπλέον, είμαι κάτοχος της πιστοποίησης Basic Life Support (BLS) από την Ελληνική Εταιρεία Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (ERC)

Ενδιαφέροντα

Εμπλουτίζω τις γνώσεις μου διαβάζοντας αστυνομικά μυθιστορήματα και βιβλία που σχετίζονται με την διατροφή και την άθληση. Τρέχω αποστάσεις δρόμου και αγαπάω την γυμναστική. Τα ταξίδια για εμένα είναι η καλύτερη επένδυση και κάνω αρκετά.

Στοιχεία Επικοινωνίας

6937470652
Διαιτολογικό Γραφείο
Fζην Diet - Νικόλαος Σαμέλης
Μακεδονίας1, Καλαμαριά 55135
+30 6937470652
Λίγα λόγια για το γραφείο