Επικοινωνήστε μαζί μας
καθημερινές
10:00 με 18:00

Είσοδος / Εγγραφή

Loading...
Άρθρα - Απόψεις

Μαρία Περπερίδη: Το πλήρες πρωινό μου

της Μαρίας Περπερίδη
09 Μαΐου 2016
13431 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
Μαρία Περπερίδη: Το πλήρες πρωινό μου

Το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας, πόσοι από εμάς όμως γνωρίζουν τι θα πρέπει να περιλαμβάνει ένα πλήρες και ισορροπημένο πρωινό γεύμα; Το σουπλά πρωινού είναι ένα εργαλείο που έρχεται να βοηθήσει τον καταναλωτή να μάθει να συνθέτει το ιδανικό για αυτόν πρωινό, λαμβάνοντας όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται.

Ως γνωστόν το πρωινό αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα γεύματα της ημέρας, τόσο για την υγεία, καθώς οι έρευνες δείχνουν ότι μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων και σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2, όσο και για την διατήρηση ή την απώλεια βάρους. Το ζήτημα όμως δεν είναι η κατανάλωση από τους πελάτες μας ενός οποιουδήποτε πρωινού αλλά ενός ισορροπημένου πρωινού, που να είναι πλήρες σε θρεπτικά συστατικά και να τους κρατά χορτάτους μέχρι το επόμενο γεύμα τους.

Με αυτό το σουπλά θέλουμε να εκπαιδεύσουμε τους καταναλωτές στην έννοια του πλήρους πρωινού - ενώνοντας τα κομμάτια του παζλ που έχουμε συμπεριλάβει στο σουπλά, ο καταναλωτής μπορεί να φτιάχνει κάθε μέρα και ένα διαφορετικό πρωινό».

Ένα πλήρες το πρωινό θα πρέπει να περιλαμβάνει τρόφιμα από 3 ομάδες τροφίμων: τους υδατάνθρακες, την πρωτεΐνη και τα φρούτα ή τα λαχανικά. Στα κομμάτια του παζλ αυτές τις ομάδες περιγράφονται αναλυτικά.

Διαθέσιμο από το eshop του medNutrition Το πλήρες πρωινό μου

Στο σουπλά, προτείνουμε πιο συχνά την κατανάλωση πρωτεΐνης από φυτικές πηγές ή μη επεξεργασμένες ζωικές πηγές, όπως το αυγό και λιγότερο συχνά από επεξεργασμένα ζωικά τρόφιμα, όπως γαλοπούλα κ.λπ. Επισημαίνουμε φυσικά, ότι η πρωτεΐνη θα τους βοηθήσει να αισθάνονται χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. 

Το επόμενο κομμάτι τους παζλ είναι οι υδατάνθρακες, τους οποίους χωρίζουμε σε απλούς και σύνθετους ενώ ταυτόχρονα δίνουμε έμφαση στις φυτικές ίνες, οι οποίες, όπως και η πρωτεΐνη βοηθούν στον κορεσμό. Το τελευταίο κομμάτι του παζλ είναι τα φρούτα ή/και τα λαχανικά. Εξηγούμε τη σημασία που έχει για την υγεία μας, η κατανάλωση 5 μερίδων φρούτων και λαχανικών την ημέρα»

Στη δεξιά πλευρά του σουπλά, και αφού ο καταναλωτής έχει μάθει τι πρέπει να περιλαμβάνει το πρωινό του, αναφέρονται οι ποσότητες που πρέπει να περιλαμβάνει το πρωινό για να θεωρείται επαρκές.

Η ποσότητα του πρωινού καθορίζεται από τις συνθήκες δουλειάς και ζωής του καθενός. Για παράδειγμα, κάποιος που κάνει χειρωνακτική εργασία ή που έχει έντονη σωματική άσκηση πρέπει να καταναλώνει πιο πλούσιο πρωινό σε σχέση με κάποιον που δουλεύει σε ένα γραφείο.

Το σουπλά περιλαμβάνει τέλος χρήσιμα tips σχετικά με τις επιλογές που μπορεί κανείς να κάνει για ένα πλήρες και ισορροπημένο πρωινό.

Μαρία Περπερίδη
Μαρία Περπερίδη Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, M.Sc.